ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ GLADIATOR ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

 

Ποιος μπαίνει στη θέση του διαιτητή. Ναι, κύριε, σε προκαλώ. Για φαντάσου τον εαυτό σου με κοντό παντελονάκι και όπλο μονάχα τη σφυρίχτρα σου, να βγεις στην αρένα του Κολοσσαίου. Ποιο γήπεδο;

Η Λεωφόρος στο ντέρμπυ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού δεν θα είναι πεδίο αναμέτρησης δυο αντιπάλων ποδοσφαιρικών. Όχι, βέβαια. Ο διαιτητής, εκτός κι αν είναι ο κωλοπετσωμένος, το κτήνος, αυτός που δεν τον ακουμπάει τίποτα, ας ουρλιάζουν χιλιάδες στα αυτιά του, λέω ότι ο διαιτητής σ’ αυτό το ματς θα αισθάνεται ότι τον ρίξανε σε ρωμαϊκή αρένα. Και ανά πάσα στιγμή ότι θα του σαλτάρουνε από τις εξέδρες τα θηρία να τον ξεσκίσουν, σα να είναι gladiator, μονομάχος.

Σε ρωτάω, λοιπόν. Μπαίνεις στη θέση του διαιτητή; Μπορείς να φανταστείς ότι εσύ θα σφυρίξεις αυτό το ντέρμπυ, ρωτάω.

Περνάω στο παρασύνθημα. Ουδείς λογικός άνθρωπος, μάλιστα χομπύστας, όπως υποτίθεται ότι είναι το κοράκι, δηλαδή όχι επαγγελματίας, όχι καριερίστας, όχι ότι ζει από τη διαιτησία, θα τολμούσε να φτάσει στη σέντρα της Λεωφόρου.

Ο διαιτητής, όμως, ανήκει σε μια παράξενη φυλή. Δεν το συζητώ ότι έχει κολλήσει από μια δόση ανωμαλίας, από στοιχεία μαζοχισμού.

Μιλάμε σοβαρά. Να μπαίνεις σ’ ένα κόλπο, όπου κινδυνεύεις, όπου έχεις τεράστιες πιθανότητες να εξελιχθείς σε πρωταγωνιστή, να γίνεις το πρόσωπο των ημερών, να σε παραλάβουν κανάλια και ραδιόφωνα και να σε ξεσκίσουν.

Άσε τα μπινελίκια που θα ακούς για μιάμιση ώρα στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Μάνταλος: Δεν καταλαβαίνω τίποτα!