ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ

Πηγή: INTIME
 

Οργανωμένοι φίλαθλοι. Τι κόλπο είναι αυτό; Το λέει μόνο του. Δεν είμαστε μόνον φίλαθλοι, δηλαδή οπαδοί μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά και οργανωμένοι. Ύποπτο. Έτσι λέω εγώ.

Οργανώνεσαι μ’ άλλους για κάποιο σκοπό. Όχι αέρα πατέρα. Και ο σκοπός δεν μπορεί να ’ναι άλλος από την κονόμα. Να αποκτήσεις δύναμη, εξουσία, επιρροή με απώτερο σκοπό να κονομάς. Έτσι λέω εγώ.

Εκτός κι αν είσαι νούμερο. Ένας γραφικός τύπος. Σαν τους παλαβιάρηδες στα τρελλάδικα που το παίζουν Μέγας Ναπολέων και οργανώνουν στρατούς και πολέμους.

Μιλάμε για τους οργανωμένους, όμως τους αρχηγούς. Τα στελέχη, όχι το μπούγιο που τους ακολουθεί. Θέλουν να έχουν λόγο. Να επεμβαίνουν στα διοικητικά. Να σχολιάζουν τα οικονομικά να διαφωνούν με τις μεταγραφές.

Αυτή είναι η σκοπιμότητα της «οργάνωσης». Να περνάνε τις θέσεις τους, να ακούγονται οι «οργανωμένοι». Και κάποιοι, σε κάποιες ομάδες, νοιώθουν τόσο ισχυροί, που δεν συμπεριφέρονται σαν εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, ούτε σαν κόμματα της αντιπολίτευσης. Θέλουν οι ίδιοι να γίνουν κυβέρνηση στην ομάδα τους.

Αυτά, γενικά. Θεωρητικά. Θα επανέλθω με τη συγκεκριμένη περίπτωση των οργανωμένων της ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μελισσανίδης ούτε του Βατοπεδίου, ούτε του Εσφιγμένου