ΠΩΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Από την πρώτη ημέρα που αγόρασε τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης φόρα παρτίδα υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει το παρασκήνιο. Ότι η Παράγκα δεν έχει πεθάνει. Ότι ο Μαρινάκης παίρνει το πρωτάθλημα στο αβαβά.

Έτσι είναι. Έστω ότι έτσι είναι. Ίσως, μάλιστα, τα λαμόγια της πιάτσας να αβαντάρουν τον Ολυμπιακό πολύ περισσότερο απ’ όσο θαρρεί ο Ιβάν. Αυτός τι κάνει; Ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ τι κάνουν σ’ αυτήν την κατάσταση;

Στο ντέρμπυ φάνηκε ολοφάνερα η πραγματικότητα. Ότι ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος. Ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον πρωταθλητή που θα ξαναπάρει τα πρωτάθλημα.

Να, λοιπόν,τι οφείλει να κάνει ο Σαββίδης. Να φτιάξει ομάδα. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο βαθύ κράτος του ποδοσφαίρου. Αυτός είναι ο αληθινός πόλεμος του Σαββίδη. Μόνον αν παρουσιάσει ομάδα ικανή για διακρίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη ο Σαββίδης θα σκοτώσει το θηρίο του παρασκηνίου.

Η Παράγκα είναι γέννημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι κάποιας ομάδας. Η Παράγκα πάντα προσπαθεί να λαμογιάρει με τον ισχυρό κάθε εποχής. Ο Σαββίδης ασφαλώς δεν επιθυμεί οι πονηροί να κάνουν σέρβις αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ να παίζει σε καθαρό πρωτάθλημα. Ε, αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Το παρασκήνιο, που είναι μια πραγματικότητα, θα πεθάνει, θα πάει στην άκρη, μόνον αν το σνομπάρει η καλύτερη ομάδα. Δεν μπορούν να βγάλουν μεροκάματο οι αλεπουδιάρηδες αν δεν έχουν την κάλυψη της καλύτερης ομάδας.

Με οπλοστάσιο τις κατηγορίες εναντίον του κατεστημένου, του παρασκηνίου, του αθηνοκεντρικού κράτους ο ΠΑΟΚ απλά δείχνει τη γύμνια του, την αδυναμία του να ανταγωνιστεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού.