ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε ένας επιτυχημένος πρόεδρος ΠΑΕ. Ούτε ένας. Αυτή είναι η άποψη του αποδυτηριάκια.

Επειδή κάνουμε σοβαρή κουβέντα κι όχι τραλαλά, είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε τι σημαίνει επιτυχημένος μεγαλομέτοχος ΠΑΕ. Όχι, βέβαια, επειδή πήρε το πρωτάθλημα. Έτσι σκέπτεται ο Μάου – Μάου της εξέδρας.

Άξιο λόγου αφεντικό σε μια ΠΑΕ είναι αυτός που επί των ημερών του η ομάδα του παίζει μπάλλα. Εκεί είναι η αξιοσύνη της προεδράρας. Να φτιάξει ομαδάρα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Κι αυτή είναι η Νο1 επιδίωξή του.

Κατά καιρούς όλες οι ομάδες έπαιξαν σπουδαία μπάλλα, για κάποιο διάστημα. Ζήτημα συμπτώσεως. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Η ομαδάρα δεν ήταν προϊόν, γέννημα σύμφωνα με τους κανόνες της ποδοσφαιρικής οικοδόμησης.

Πουλάς σαλάμια, είσαι καλός επιχειρηματίας όταν το προϊόν σου μετράει στην αγορά. Ό,τι πουλάς. Βρακιά, σαλόνια, κρέατα, βιβλία, ψαλίδια, ό,τι πουλάς.

Έφτιαξες καλή ομάδα που παίζει μπάλλα της προκοπής, τότε θα πάρεις τα περισσότερα τόσον αγωνιστικά, όσο και ταμειακά.

Γιατί παρουσιάζεται το φαινόμενο να σπάνε τα μούτρα τους στη μπάλλα πετυχημένοι επιχειρηματίες, κορυφαίοι στην Ελλάδα (Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος, Κοντομηνάς κ.α.); Επειδή δεν λειτουργούν επιχειρηματικά. Με ορθολογισμό όπως στις επιχειρήσεις τους.

Επειδή ο κόσμος τους θέλει σωτήρες και θα φάνε κράξιμο αν δεν κάνουν τα κέφια της εξέδρας. Γι’ αυτό οι προεδράρες είτε την κοπανάνε όπου φύγει φύγει, είτε τελικά κρατάνε την ομαδάρα για άλλους λόγους.