Ο ΜΕΣΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ!

Πηγή: INTIME
 

Αυτή είναι η δουλειά του αποδυτηριάκια. Να παίρνει την είδηση που βγήκε στον αέρα και να στην καρφώνει στο πιάτο, να την κόβει σε κομματάκια, να την καθαρίζει από τις περιττές ουσίες, λίπη, τοξίνες, ορμόνες, ό,τι βλαβερό και να σου βάζει στο στόμα τη γεύση και τη θρεπτική αξία της τροφής.

Αυτή ήταν πάντα η δουλειά του αποδυτηριάκια. Και είσαι μαζύ μου, και μαγκιά σου όταν με διαβάζεις, δηλαδή δεν επιτρέπεις να σου κουρκουτιάζουν το μυαλό εκείνοι που σου παρουσιάζουν για γλύκισμα και υγιεινή τροφή την κάθε πατσαβούρα που κυκλοφορεί.

Λοιπόν. Η είδηση. Η Μάντσεστερ Σίτυ, αυτή η τραγική ομάδα, που την έχει κάνει Εθνικό Πειραιώς ο Ολυμπιακός του Μάντσεστερ, δηλαδή η Γιουναϊτεντ, απέκτησε έναν 14χρονο Ντιάζ ονόματι με 360.000 ευρώ από την Μάλαγα. Εδώ είμαστε.

Πρώτο πιάτο. Το ταλέντο ανήκει στο ποδόσφαιρο. Σου λέω βαρειά κουβέντα. Όπως ο ταλαντούχος μουσικός ανήκει στη μουσική, που είναι παγκόσμιο αγαθό, όπως η ιατρική, η παιδεία, η γνώση.

Ο Λιονελ Μέσι, μέγας παίκτης, κάνεις λάθος να θαρρείς ότι είναι κτήμα της Μπαρτσελώνα. Όχι, κύριε. Είσαι για φτύσιμο να μου λες Είμαι μεγάλη ομάδα επειδή έχω τον Μέσι. Απλά ο Αργεντίνος φοράει τη φανέλλα σου. Θα μπορούσε να φόραγε μια άλλη φανέλλα, όχι απαραίτητα ομάδας της Ισπανίας.

Μεγάλη ομάδα είσαι όταν γνωρίζεις να διαχειρίζεσαι το γεννημένο ταλέντο. Τον χαρισματικό παίκτη.

Θα φθάσουμε στον Ντιάζ που πήρε η Σίτυ. Μέγα ταλέντο ο Τάκης Λουκανίδης. Για τον αποδυτηριάκια είναι ο πληρέστερος και γι’ αυτό ο μέγιστος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Με ποιο δικαίωμα οι μάγκες της Δόξας Δράμας έκρυβαν τις επιστολές της Γιουβέντους που ήθελαν τον πόντιο;

Με ποιο δικαίωμα ο Ηρακλής κρατούσε τον εξωγήϊνο Βασίλη Χατζηπαναγή; Φταίει κι αυτός. Γιατί δεν επαναστάτησε. Μικρός, μικρότατος γι’ αυτόν ο Ηρακλής και η κάθε ελληνική ομάδα.

Είναι, λένε, ο επόμενος Μέσι αυτός ο πιτσιρικάς ο Ντιάζ. Να σου πω μια αλήθεια, και πάρτην όπως είναι. Το αν θα γίνει Μέσι, το αν θα πλησιάσει τον Μέσι ο Ντιάζ εξαρτάται και από την Μάντσεστερ Σίτυ, όχι μόνον από τον ίδιον τον ανήλικο.

Αν της Μάντσεστερ Σίτυ το ποδοσφαιρικό σχολείο είναι το καποδιστριακό και το αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου οι φοιτητές κάνουν κουμάντο, κι όχι το Καιμπριτζ και η Οξφόρδη, τότε ξέχασε τον τόν διάδοχο του Μέσι.

Θα δώσω συνέχεια. Έχω κι άλλα. Κουδάς και ΠΑΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα.