Ο ΑΡΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΜΑΜΑ» ΤΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Δεν μπορώ άλλο να ακούν αυτό το παραμύθι, ότι ο ερασιτέχνης είναι η μάνα ΑΕΚ, η μαμά Άρης, η μητέρα ΠΑΟΚ, η μανούλα Παναθηναϊκός κι άλλα τέτοια φαιδρά.

Τι θα πει Ερασιτέχνης Άρης, Πανιώνιος, Ηρακλής. Τίποτα δεν θα πει. Όχι, θα πουν, η ΠΑΕ είναι γέννημα του Ερασιτέχνη. Ώπα, ρε.

Και τον Ερασιτέχνη ποιος το γέννησε; Μια είναι η αλήθεια. Μια είναι η μάνα όλων των ομάδων. Το ποδόσφαιρο. Μην κρυβόμαστε πίσω από τα νύχια μας.

Λόγω ποδοσφαίρου και μόνο λόγω ποδοσφαίρου έγιναν λατρεμένες ομάδες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής. Το ποδόσφαιρο τους γέννησε, τους τάϊσε, τους ανέθρεψε.

Είμαστε μέτοχοι κατά 30% στην ΠΑΕ, λένε οι κύριοι του Ερασιτέχνη Άρεως. Κακώς. Η κουβέντα αφορά όλες τις ομάδες. Όλες τις ΠΑΕ. Όλους τους Ερασιτέχνες.

Έκανε λάθος ο νομοθέτης το 1979, τότε που η κάθε ερασιτεχνική ομάδα, έδωσε το όνομα της στη σύσταση των ΠΑΕ. Το λάθος που σέρνεται χρόνια τώρα.

Το σωστό θα ήταν ο Ερασιτέχνης, ο κάθε Ερασιτέχνης να παραχωρούσε έναντι ενός ποσού άλφα, βήτα, ανάλογα, το όνομα «Άρης» για 49 χρόνια και απ’ εκεί και πέρα να μην έχουν κανένα νταραβέρι μεταξύ τους.

Έχει ο Ερασιτέχνης 30% των μετοχών της ΠΑΕ; Εγώ θα σου πω τι έχει. Το 30% των χρεών της ΠΑΕ. Όπως θα είχε το 30% των κερδών αν η ΠΑΕ είχε έσοδα. Χαίρετε.