ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Παναθηναϊκάρα και τα μυαλά… πού; Όχι, βέβαια, στην αποψίλωση δασών, στον καθαρισμό παραλιών, στο ασβέστωμα της Λεωφόρου, στον εθελοντισμό, από κοντά και ο Άγγελος Φιλιππίδης. Ο Παναθηναϊκός, η πιο αξιόπιστη στην Ευρώπη ελληνική ομάδα, όχι σήμερα, λέω για χθες, έχει ανάγκη άλλα πράγματα, άλλες φυσούνες, όχι φιλανθρωπίες ντιριντάχτα και πολυμετοχικότητες ελάτε να σφαχτούμε.

Ποιος θα το πίστευε, ρε. Να λέμε Παναθηναϊκάρα επειδή κέρδισε την Βέροια. Να, όμως, που έτσι θα παίζει και άγνωστο μέχρι πότε. Δηλαδή; Θα σου βγάζει τη ψυχή ανάποδα για να κερδάει στη Λεωφόρο ομάδες που έρχονται από πίσω του στη βαθμολογία και εκτός έδρας δεν θα ξεχνάει να δείχνει τη φανέλλα του.

Επί της ουσίας ήταν μία νίκη για τον Παναθηναϊκό και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ότι την προσεχή αγωνιστική στην έδρα του θα γνωρίσει θρίαμβο με τον κραταιό Πλατανιά.

Ο Αστέρας έχει στόχο, που σημαίνει ότι θα αποτύχει αν δεν προκριθεί στα play-off. Τυχερός που κέρδισε στα τελειώματα τον Απόλλωνα στην Αθήνα; Η καλύτερη ομάδα δικαιούται να είναι τυχερή. Δυστυχώς. Το σκάνδαλο είναι να μιλήσει το φάρδος της κατώτερης ομάδας.

Ένα παιχνίδι δεν δίνει μονάχα πόντους, ούτε σου στεγνώνει το στόμα με την ήττα. Σου κάνει και μάθημα ένας αποτυχημένος αγώνας. Η ατάκα χάρισμα από τον αποδυτηριάκια τόσο στον Απόλλωνα όσο και τον Εργοτέλη. Δύο ομάδες που μέχρι το τέλος και στον πόντο θα πορευθούν στο πρωτάθλημα με την αγωνία του υποβιβασμού.

Λέγαμε για τον Αστέρα που είναι καταδικασμένος να παίξει πάλι στα πλαίη-οφ. Αντίθετα, θα ‘ναι επιτυχία για τον Παναιτωλικό να προκριθεί στην τετράδα του μίνι-πρωταθλήματος που θα δώσει τους ευρωμάχους.

Γιατί όχι ο Παναιτωλικός. Είναι μία ΠΑΕ υγιής, δεν χρωστάει, έχει αφεντικό σοβαρό, προϋποθέσεις, όχι απαραίτητα και προδιαγραφές, να κάνει την υπέρβαση.

Αποτυχία του Ατρόμητου να μην κερδίσει τον Άρη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες επειδή ο ουραγός ήταν καλύτερος του αναμενόμενου. Μια ομάδα χωρίς νίκη στου Χαριλάου, με παίκτες καλούς για την Β’ εθνική, δεν φρενάρουν μια ομάδα, τον Ατρόμητο, και πολύ περισσότερο όταν αυτή διαψεύδει τον Αλέφαντο. Νομίζω.

Λείπει το ηθικό στον ΠΑΣ Γιάννενα. Τι να πει με τον πρόεδρο ο προπονητής; Τίποτα δεν έχει να πει ο Χριστοβασίλης στον Τσώλη. Αν, λοιπόν, δεν θέλουν να το ρίξουν στα ωιμέ σαν μανιάτισσες μοιρολογίστρες, να κάνουν μια βόλτα στα φαρμακεία των Ιωαννίνων. Να αγοράσουν όλες τις ενέσεις ηθικού. Και να φτιάξουν ψυχολογικά την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια.