ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΒΛΟΜΑΧΙΑ

 

Ο Παναθηναϊκός ιδρύθηκε ως σύλλογος ποδοσφαιρικός. Να πούμε και κάποιες αλήθειες που πονάνε. Πρώτα με την ονομασία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ Όμιλος Αθηνών (αυτή είναι η πρώτη φωτό στην ιστορία του Παναθηναϊκού που διασώζεται), σα σήμερα, στις 3 Φεβρουαρίου, το 1908, και μετονομάστηκε σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο το 1922.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής μέχρι και σήμερα η δημοφιλία του Παναθηναϊκού οφείλεται στο ποδόσφαιρο. Μόνον. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή, τον Απόλλωνα.

Τι κόσμο να τραβήξει ο Εθνικός Γ.Σ., ο Πανελλήνιος και ο Σπόρτιγκ όταν δεν έχουν ποδόσφαιρο. Παγκόσμιους τίτλους να κερδίσουν στο στίβο και το μπάσκετ, την πάλη και το βόλεϋ, δεν θα αποκτήσουν το κοινό που εξασφαλίζει μια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ομάδα.

Κακά τα ψέματα. Το ποδόσφαιρο είναι που οπαδοποιεί. Το ποδόσφαιρο τραβάει κόσμο. Το μπάσκετ του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Άρεως, αν πάει καλά θα γεμίζει το γήπεδο από ποδοσφαιρικούς οπαδούς. Οπαδός του ποδοσφαιρικού σωματείου είναι ο άλλος, και άμα λάχει να 'ούμε θα τρέξει και σε ταβλομαχία αν ο ταβλαδόρος φοράει φανέλα της ομαδάρας.

Έτσι και ο Παναθηναϊκός, είναι αγαπημένο όνομα σε πάρα πολλούς Έλληνες λόγω ποδοσφαίρου, όχι επειδή καλλιεργεί π.χ. την ποδηλασία και το κολύμπι, την πυγμαχία και το μπάσκετ.

Διαβάστε ακόμα:

...Με υπερηφάνεια για τον Σερ Σταν