Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΛΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ

Πηγή: INTIME
 

Μ’ αυτό που έκανε η Μπάγερν, να επιβαρυνθεί η ίδια τα εισιτήρια του αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, για όσους Βαυαρούς ταξιδεύουν για το ματς του τσαμπιονς ληγκ, δείχνει την κλάση της.

Στο λέω ξεκάθαρα. Όσο κι αν αντιπαθείς κάποιον, είσαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσεις την αξία του όταν ξεχωρίζει.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τυχαίοι είναι μόνον όσοι δεν βλέπουν ότι εκείνος που είναι πρώτος, που είναι στην κορυφή, έχει κάποια προσόντα. Δούλεψε, πάλαιψε περισσότερο από τους άλλους για να φθάσει υψηλά. Δεν τον σήκωσε κάποιο τσουνάμι.

Έτσι που λες με την Μπάγερν. Είναι ομάδα εξουσίας. Τυχαίο; Είναι ομάδα κυριαρχίας. Συμπτωματικό; Σε καμμία περίπτωση. Παίζει μπάλλα με στελέχη πανεπιστημιακού επιπέδου που δεν τα ξέρεις. Με ειδικούς τεχνοκράτες που δεν χρειάζεται να τους μάθεις, διότι δεν είναι ποδοσφαιριστές.

Η πρωτοβουλία να αγοράσει η ομάδα τα πανάκριβα εισιτήρια, ίσως τα πιο τσουχτερά στην Ευρώπη, στο γήπεδο της Άρσεναλ, για όσους ταξιδέψουν στην Αγγλία, είναι μια «λεπτομέρεια» που λέει πολλά. Ότι, δηλαδή, η κορυφαία ομάδα της Γερμανίας γνωρίζει να διαχειρίζεται το εκτόπισμα της σ’ όλα τα επίπεδα, στην περίπτωση που συζητάμε, στο επικοινωνιακό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μουρίνιο δίνει χρώμα στο show του γηπέδου