ΒΖΟΥΝ... ΒΖΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΟΕΙΔΗ ΜΠΑΛΟΝΑΚΙΑ

 

Μόνον ο Έλληνας, αυτός του γηπέδου, του όχλου, δεν είναι σε θέση να κρατήσει ενός λεπτού σιγή. Φοβερό, ε; Θα ασχημονήσει, θα θορυβήσει, ακριβώς σε μια στιγμή που απαιτεί σιωπή, σκέψη, ιερότητα, σεβασμό. Γιατί; Επειδή είναι φρικιό.

Μόνο τα εξάσφαιρα δεν βγήκαν για να καθαρίσουν τον αφρικάνικης καταγωγής Έλληνα μπασκετμπωλίστα του ΝΒΑ Αντετοκούνμπο. Επειδή στη μπλούζα του υπήρχε η έκφραση «Greek Freak Nation». Ετυμολογικά σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι ένα έθνος φρικιών. Να, όμως, που σαν έκφραση η ετυμολογική μετάφραση ανατρέπεται εντελώς.

Ο παίκτης ποτέ δεν έκρυψε και το ‘χει καμάρι που μεγάλωσε στην Ελλάδα, τον τόπο που μετανάστευσαν οι γονείς του. Με τις τρεις λέξεις στην πλάτη του ο Αντετοκούμπο καλούσε τους θαυμαστές του να γίνουν μέλη στο προσωπικό του κλαμπ.

Μίλησα για ενός λεπτού σιγή. Άλλος κόσμος, άλλος πλανήτης το ΝΒΑ. Καμμία σχέση μ’ ό,τι ξέρουμε. Με ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Μπαίνεις στη σάλα και νομίζεις ότι είσαι σε τσίρκο. Σε λούνα παρκ. Ακόμα η καφρίλα υπακούει σε κώδικα «κόσμιας» συμπεριφοράς.

Για παράδειγμα. Είναι έτοιμος να σουτάρει ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας που κέρδισε φάουλ. Δεν υπάρχουν φωνασκίες από τους τοπικούς. Για να αποσυντονιστεί, να χάσει την αυτοσυγκέντρωση του ο παίκτης που θα εκτελέσει τα φάουλ, «βζουνβζουνίζουν» εκατοντάδες μακρόστενα μπαλονάκια προκαλώντας ένα αφόρητο ενοχλητικό θόρυβο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο Αντετοκούνμπο