ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΣΤΕΦΕΝΣ

Πηγή: INTIME
 

Δεν υπάρχει κανένας προπονητής Χουμπ Στέφενς σε κανένα ΠΑΟΚ. Δεν υπήρξε ποτέ. Δυστυχώς αυτή είναι η μικρή πικρή αλήθεια. Και θα εξηγήσω τι λέω πριν φθάσουμε στη μεγάλη τραγική αλήθεια.

Ο Ολλανδός για τον άλφα, βήτα, γάμα λόγο δεν “μπήκε” ποτέ στην ομάδα. Παρίστανε τον προπονητή. Σήμερα πλέον τα πράγματα δεν κρύβονται. Ο άνθρωπος, βεβαίως είναι πέρα για πέρα ένοχος, εντελώς απαράδεκτος σαν επαγγελματίας, αλλά και σαν άνθρωπος, διότι πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα δεν σεβάστηκε τον εαυτό του. Το όνομά του. Το επάγγελμά του. Τόσο κοροϊδία; Δεν νομίζω ότι το έχει ξανακάνει.

Είναι αδύνατο σ' άλλη ομάδα ο Στέφενς να έκανε τουρισμό. Να μην έπασχε για την ομάδα του. Η αδιαφορία του για την ευθύνη που έχει αναλάβει στον ΠΑΟΚ ήταν εξοργιστική. Και δεν νομίζω ότι κάτι θα αλλάξει στη συμπεριφορά του αν τον κρατήσουν ακόμα σε μια ομάδα με την οποία αισθάνεται τόσο ξένος.

Μην το ψάξουμε γιατί ο Στέφενς διακρινόταν από έναν συνειδητό σταρχιδισμό για τον ΠΑΟΚ. Είπαμε. Το άτομο έχει τους λόγους του, και τι μας ενδιαφέρουν. Ό, τι κι αν επικαλεστεί είναι απολύτως αδικαιολόγητος.

Φταίει ο Σαββίδης για το φιάσκο Στέφενς. Ποιος άλλος; Ούτε η Μαρίκα η κουτσή φταίει, ούτε η Σουλτάνα η χοντρή. Τι έγινε στον ΠΑΟΚ; Πήρανε προπονητή και ουδείς από τη διοίκηση, από την ιδιοκτησία δεν ασχολούνταν μαζύ του. Τι κάνει αυτός ο χρυσοπληρωμένος άνθρωπος;

Δεν είναι έτσι. Αν ο ΠΑΟΚ ήταν μαγαζί κι όχι πάγκος λαϊκής θα είχαν πάρει πρέφα τον Στέφενς από το δεύτερο ματς πρωταθλήματος, την ήττα στο Αγρίνιο. Θα του ζητούσαν εξηγήσεις, όχι για την ήττα, αλλά για το ναυάγιο της ομάδος.

Έδωσε κι άλλα δείγματα ο Στέφενς που στον ΠΑΟΚ υποδυόταν τον ρόλο του προπονητή. Τόσο σε ματς στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ο Ολλανδός στον ΠΑΟΚ τους έκανε πλάκα, και το χειρώτερο έβλεπε ότι τον έπαιρνε να τους δουλεύει.

Ποιος για λογαριασμό της εταιρείας, ποιος αντί του ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδη, όπως θα έπρεπε, από την πρώτη στιγμή ήλεγχε τη δουλειά του Στέφενς στον ΠΑΟΚ; Ο κανένας. Υπήρχαν εβδομαδιαίες, μηνιαίες εκθέσεις εργασίας από τον Ολλανδό για να τσεκάρει ακόμα κι ένας άπειρος τεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ την απόδοση, την αποτελεσματικότητα της δουλειάς του προπονητή;

Καταλήγω. Η παρουσία του Στέφενς απεκάλυψε πανηγυρικά τη γύμνια του ΠΑΟΚ σαν λειτουργία ΠΑΕ. Της πλάκας ιστορία. Έπεσα σε καφενείο, σκεπτόταν ο Στέφενς. Και ο ΠΑΟΚ έπεσε σε τυχοδιώκτη, μάλλον σε τυχοδιωκτική συμπεριφορά καριερίστα μέχρι χθες προπονητή.

Διαβάστε ακόμα:

Διώξτε με τώρα, φώναξε ο Στέφενς