ΚΑΡΕΜΠΕ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Σήμερα ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με άρωμα Ευρώπης. Δεν υπάρχει κανένας Παναθηναϊκός. Δυστυχώς. Δεν το συζητάμε ότι ο Παναθηναϊκός υπερέχει σε ειδικό βάρος ευρωπαϊκό και σ’ αυτές τις εκτιμήσεις δεν χωράει η προσωπική άποψη. Μιλάει η Ιστορία.

Η Ιστορία, όμως, είναι παρελθόν, δεν είναι σήμερα. Ούτε, άλλωστε, αναφέρομαι σε ευρωπαϊκές πορείες όταν χαρακτηρίζω σήμερα παρών τον Ολυμπιακό και απόντα τον Παναθηναϊκό. Μίλησα για άρωμα Ευρώπης, αυτό που πρώτα έχει ανάγκη μια ελληνική ομάδα. Πρώτα το άρωμα, μετά έρχονται οι ευρωπαϊκές νίκες, οι ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Ο Καρεμπέ, για όσους δεν το γνωρίζουν, δίνω την πληροφορία ότι είναι πρόσωπο αξιοσέβαστο στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι στην Ευρώπη. Να στο πω χοντρά και τσουβαλάτα και άνευ παρεξηγήσεως. Ο Ολυμπιακός είναι μια ελληνική ομάδα. Του ελληνικού πρωταθλήματος. Καμμία εκτίμηση στην Ευρώπη, για να κάνουμε ταμείο.

Ποιος Ολυμπιακός; Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα στην Ευρώπη. Υπάρχει, αλλά δεν το υπολογίζουν. Με Κριστιάν Καρεμπέ «μπροστινό», με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του σήμερα «σύμβουλο γενικών καθηκόντων» στρατηγικού χαρακτήρα η διεθνής εικόνα του Ολυμπιακού είναι διαφορετική. Άλλο μια ΠΑΕ έχει τεχνικό διευθυντή τον τάδε Μπαρμπαγιώργο κι άλλο τον σικάτο και κλασάτο, εξαιρετικά σοβαρό Κριστιάν Καρεμπέ.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος έφερε τον Καρεμπέ στον Ολυμπιακό