ΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ, ΕΝΑΣ ΓΗΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Αποθέωση του Σέρβου προπονητή Ομπράντοβιτς χθες σε μία μαγική νύχτα στο ΟΑΚΑ, από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η πιο μεγάλη στιγμή, η πιο μονάκριβη για τον επαγγελματία που ταυτίστηκε επί 13 χρόνια με μια ομάδα. Φαινόμενο ασύνηθες. Και τιμητικό ολότελα και για τις δύο πλευρές, τον Παναθηναϊκό και τον Ομπράντοβιτς.

Ο κόσμος δεν είχε μάτια για το παιχνίδι, ούτε και για την αντίπαλη ομαδα, την Φενέρ Μπαξέ. Ακόμα κι αν έχανε το ματς ο Παναθηναϊκός, ο κόσμος πάλι θα έστελνε στον ουρανό τον λατρεμένο Σέρβο, έναν “δικό μας άνθρωπο”.

Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Ζελιμίρ Ομπράντοβιτς; Ένα απίθανο ταλέντο στο μπάσκετ. Ένας επαγγελματίας αξιοσέβαστος και συγκροτημένος. Δοσμένος εκεί που ανήκει πνευματικά και καριερίστικα, στο μπάσκετ.

Ένας κανονικός, ένας καθημερινός άνθρωπος, της διπλανής πόρτας που λένε, είναι ο Σέρβος. Με τις ανθρώπινες αδυναμίες του. Να πίνει, να πηδάει, να παίζει ρουλέτα. Είναι, όμως, άτομο με αρχές. Με κώδικα ζωής στις σχέσεις του μ' όλους.

Ας είσαι ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. Δεν παίζω μαζύ σου αν δεν είσαι σωστός. Ας είσαι ο σούπερ σταρ του μπάσκετ. Θα κάνεις αυτό που λέω, διαφορετικά δεν σε ξέρω, κάνε μου τη χάρη.

Λατρεύει την Ελλάδα ο Ζοτς, όπως κι έτσι τον αποκαλούν. Δεν είναι κορόιδο ο άνθρωπος, ξέρει ποιος είναι σαν άνθρωπος και την πατρίδα μας την έκανε πατρίδα του, διότι ανάμεσα σε ποιον άλλον λαό θα νοιώθει τόσο κοντά;

Γνωρίζει ελληνικά σαν Έλληνας. Ακόμα τα μιλάει σπαστά ο συμπατριώτης του ο Μπάγεβιτς. Ποτέ, όμως, ο Ζέλικο δεν βάζει στο στόμα του την ελληνική γλώσσα, από το φόβο μήπως έστω και από μια λέξη παρεξηγηθεί το νόημα μιας δήλωσής του. Τόσο προσεκτικός στη δουλειά του, μέχρι τη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας.

Διαβάστε ακόμα:

Από τον Ομπρά στον Ντρογκμπά