Ο ΕΣΤΑΒΙΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΒΛΟΜΑΧΙΕΣ

Πηγή: INTIME
 

Σκληρές και αλησμόνητες ταβλομαχίες έχουν καταγραφεί στην Ιστορία ανάμεσα στον Σταύρο Νταιφά, γεννημένο το 1926, και στον Γιώργο Βαρδινογιάννη, το 1936.

Μιλάμε για ταβλομαχίες κάργα τζογαδόρικες και θεαματικές. Για σκέψου. Οι δυο κουμπάροι από το 1979 βρέθηκαν αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο με τις καλύτερες φιλικές διαθέσεις και κατέληξαν στην προσωπική και συλλογική κόντρα.

Το δραματικό στοιχείο της γνωριμίας των δύο είναι ότι ο τζόγος δεν δηλητηριάσε τη σχέση τους, όπως συνέβη με το ποδόσφαιρο. Ο Νταϊφάς, στον οποίο αφιερώνω αυτές τις αράδες με αφορμή του θάνατό του πριν από ακριβώς ένα χρόνο, έπαιρνε με τον Ολυμπιακό το ένα μετά το άλλο τα πρωταθλήματα από τον Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό.

Αυτό γινότανε. Δεν έπαιρνε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, όχι μόνο αυτό. Ο Νταϊφάς δεν άφηνε τον Βαρδινογιάννη να ακουμπήσει το πρωτάθλημα. Κι αυτό γινότανε.

Το πρώτο πρωτάθλημα το 1980 ο Νταϊφάς το πήρε μετά από μπαράζ με τον ισόβαθμο Άρη. Το τρίτο πρωτάθλημα το 1982, πάλι μετά από μπαράζ, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Εδώ είμαστε.

Τη σαιζόν 1981-82 στον Ολυμπιακό παίζει ο Εσταβίλιο (φωτό με Κουσουλάκη και Λεμονη), που έχει πρόβλημα με το διαβατήριό του και το θέμα επισημαίνει ο δικηγόρος του Εθνικού Πειραιώς. Ο Παναθηναϊκός είναι 8 βαθμούς μπροστά και με ένσταση μπορεί να διεκδικήσει τον μηδενισμό του Ολυμπιακού.

“Δεν κάνουμε ένσταση” αποφασίζει ο καπετάνιος, “ο Παναθηναϊκός δεν θέλει βαθμούς στα χαρτιά”. Τελικά οι δύο αντίπαλοι έδωσαν μπαράζ και ο Ολυμπιακός πήρε το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Μια άγνωστη κόντρα του Νταϊφά με τον Μελισσανίδη