ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ Ο ΤΑΡΖΑΝ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

 

Ο Μελισσανίδης θα κτίσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και όπως είναι πασίγνωστο αυτό θα μοιάζει με την Αγιά Σοφιά. Θα παραπέμπει στον ιστορικό ναό της ορθοδοξίας. Ο καθένας με τις ρίζες του, τις καταβολές του.

Σωστά ξηγιέται και η Ρόμα που έβαλε μπροστά το νέο γήπεδο. Θα θυμίζει ένα μείζον μνημείο της αρχαίας Ρώμης, το Κολοσσαίο. Είναι κι αυτό στην παράδοση της ιστορικής πόλεως. Ένα θηριώδες κατασκεύασμα μέσα στο οποίο γινόντουσαν οι θηριομαχίες. Άγρια ζώα από τις ζούγκλες έστελναν στη Ρώμη οι στρατηγοί της αυτοκρατορίας, και ενώπιον του λαού, που ψοφούσε για τέτοια θεάματα έβγαιναν στην αρένα του θανάτου, οι gladiators, οι μονομάχοι.

Σήμερα δεν κτίζεις άερα πατέρα. Ουδέτερα. Το κάθε κτίριο, νοσοκομείο, φυλακή, γήπεδο, καζίνο, σχολείο, έχει μια ταυτότητα. Μια προσωπικότητα. Κάτι να έχει να σου πει. Η Ρόμα διάλεξε τη γραμμή του Colosseum, με τις αιματηρές μονομαχίες, τις σφαγές των σκλάβων, εκπαιδευμένων στα όπλα, με σκοπό να διασκεδάζουν τον αιώνιο γίγαντα λαό στις αναμετρήσεις μέχρι θάνατο.

Είναι μια επιλογή αυτή της Ρόμα. Να προκαλεί το φόβο στις φιλοξενούμενες ομάδες. Μήπως οι Ρωμαίοι αλλάξουν και το ντηζάιν στη φανέλλα της ομάδας τους, να δίνει την εντύπωση ότι προέρχεται από την ενδυμασία των μονομάχων.

Διαβάστε ακόμα:

Θα αυτομαστιγώνομαι 100 φορές την ημέρα