ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ 4 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΣ
Ο μακαρίτης Αντώνης Βασάρας, ο διαιτηταράς, ο πατέρας του Κύρου, έλεγε ότι το κοράκι πρέπει να έχει μάτια αετού και πόδια λαγού. Και να είναι πάντα κοντά στις φάσεις, μόνον έτσι θα κάνει λιγώτερα λάθη. Λιγώτερα λάθη; Βέβαια. Λάθη θα γίνουν. Δεν υπάρχει αλάνθαστος διαιτητής. Όπως δεν υπάρχει τέλειος ποδοσφαιριστής, προπονητής.
Τι θα πει η εξέδρα στην περίπτωση που ο διαιτητής κάνει ανθρώπινα, δηλαδή όχι σκόπιμα λάθη στα δύο ματς κυπέλλου Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ; Ότι το κοράκι είναι στημένο. Ότι επηρεάστηκε έτσι κι αλλοιώς. Επειδή βαράει, παραβαράει η υποψία σε μια αναμέτρηση Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.
Να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες βγήκαν στον αέρα πράγματα για την διαιτησία, που δεν έχουν ειπωθεί τόσα πολλά, τόσο χοντρά, τα δύο τελευταία χρόνια. Να, γιατί προτείνω να γίνει αυτό που είχε συμβεί πριν από 26 χρόνια στον τελικό κυπέλλου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.
Μιλάμε για εποχή που δεν υπήρχε ορισμός και ο διαιτητής, σε κάθε αγώνα, έβγαινε με κλήρωση. Ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, το 1988, αποφασίστηκε να γίνει κλήρωση όχι από τους 30 του πίνακα αλλά από τέσσερα κοράκια με το σήμα της FIFA, για τα οποία όμως είχαν συμφωνήσει οι δύο αντίπαλοι.
Στις 9 μ.μ. άρχιζε ο τελικός, στις 7.30 μ.μ η επιτροπή ορισμού με πρόεδρο τον Πειραιώτη Θόδωρο Γιαβρόπουλο κάνει την κλήρωση ανάμεσα στους Μελέτη Βουτσαρά, Κώστα Δημητριάδη, Χρήστο Κολοκυθά και Δημήτρη Ναούμ. Κληρώνεται ο Βουτσαράς (φωτό). Δεύτερη κλήρωση γι' αυτόν που θα ήταν στην απ' έξω, εποχή που δεν έπαιζε τέταρτος διαιτητής. Ήταν ο Κολοκυθάς.
Η τριπλέτα, λοιπόν, Βουτσαράς, με επόπτες τους Δημητριάδη, Ναούμ. Ο τελικός έληξε 2-2, το πήρε ο Παναθηναϊκός στα πέναλτυ.
Διαβάστε ακόμα: