ΒΡΩΜΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

 

Όλες οι ομάδες έχουν ποινικό μητρώο στις δωροδοκίες. Όλες. Δεν υπάρχει ούτε μια ομάδα που σε κάποια φάση δεν προσπάθησε να δωροδοκήσει αντίπαλο. Καθαρές ομάδες υπάρχουν μονάχα στο βρώμικο μυαλό των οπαδών.

Τέτοια εποχή ιδιαίτερα, όταν πια το πρωτάθλημα είχε πάρει τη στροφή, παιζόντουσαν όλα τα λεφτά. Ποιος θα τα πρωτοδώσει. Ένα. Και σε ποιους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Δύο. Και πώς θα γίνει το νταραβέρι. Τρία. Ολόκληρη διαδικασία.

Από την αγάπη της ομάδας η αμαρτία... Βέβαια. Αξιοπρεπείς λαδιάρηδες οι παράγοντες ό, τι έκαναν γινόταν για το καλό της ομάδας.

Όταν αποκαλύφθηκε η απόπειρα του Εθνικού Πειραιώς στον Γιώργο Δέδε ο ευπατρίδης πρόεδρος του Πανιωνίου είπε: “Η σύζυγος του προέδρου του Εθνικού Νίκου Μουρκάκου ακόμα κρατάει στο σπίτι της τη φανέλλα του συλλόγου μας...”. Πράγματι, η μητέρα του μακαρίτη δημοσιογράφου Λάζαρου Μουρκάκου, η Σοφία Λερίου ήταν η πρωταθλήτρια Ελλάδος στη δισκοβολία με τα χρώματα του Πανιωνίου.

Τα λεφτά, σημαντικό ποσό τότε, 20.000 δραχμές, ήταν κομμένα στη μέση. Την υπόθεση πρωτόγραψε η Αθλητική Ηχώ, μάλιστα με την υπογραφή δημοσιογράφου φιλοεθνικάκια. Ο πολίστας του Εθνικού Καλφαμανώλης έτρεξε στα γραφεία της εφημερίδας και μόλις πρόλαβε να ρίξει μια γροθιά στον δημοσιογράφο, ο  οποίος συνήλθε μετά από έξι ώρες.

Διαβάστε ακόμα:

«Παίκτες πουλημένοι ο ΠΑΟ δεν πεθαίνει»