Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

 

Πολύ φασαρία έγινε με τον Βέλγο τερματοφύλακα της Τσέλσυ ονόματι Τιμπό Κουρτουά που παίζει για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρενέβη η UEFA για να πει το αυτονόητο. Δηλαδή; Οτι δεν αναγνωρίζει κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό.

Δεν χρειαζόταν η διευκρίνιση. Βέβαια, η ισπανική ομάδα το πήγε προς τα κει όταν ο πρόεδρός της δήλωσε ότι δεν έχει να δώσει 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ένα από τα δυο ματς που θα παίξουν οι δυο ομάδες, όπως όφειλε να κάνει βάση γραπτής συμφωνίας με τους Λονδρέζους.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία διαχώρισε τη θέση της, βάζοντας τις απαραίτητες σάλτσες περί ακεραιότητας και αξιοπιστίας. Η Τσέλσυ απάντησε πως δεν είχε καμμία πρόθεση να παρέμβει στην επιλογή της σύνθεσης της Ατλέτικο. Ολοι είναι εντάξει με τους τύπους.

Το πρόβλημα είναι αλλού και αφορά στην Ατλέτικο. Δεν υπάρχει σχεδόν καμμία μεταγραφή σε υψηλό επίπεδο χωρίς ιδιωτικό συμφωνητικό που μπορεί να μιλά για τον αριθμό των γκολ, των συμμετοχών στην ομάδα ή στην εθνική του παίκτη. Και άλλα πιο πολύπλοκα. Τίποτα από αυτά δεν αναγνωρίζουν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Ομως, υπάρχουν. Ετσι γίνονται οι δουλειές. Ετσι είναι η αγορά. Μπαίνεις στο παιχνίδι και σέβεσαι τους κανόνες. Ατυπους και νομότυπους.

Το πρώτο που θα πάθει η Ατλέτικο εφόσον δεν έρθει σε επαφή με την Τσέλσυ για να βρει μια άκρη, είναι να χάσει το τερματοφύλακά της τον οποίο έχει δανεικό και βασικό για τρεις σεζόν. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα μείνει εκτός αγοράς. Η ίδια η αγορά θα την βάλει σε καραντίνα, ενώ οι συνομιλητές της θα γνωρίζουν το κακό προηγούμενο. Μέγιστο πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αναρχικός, ο γύπας και οι μάγκες