Η ΦΑΝΕΛΛΑ ΑΕΚ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ

Πηγή: INTIME
 

Ενενήντα χρόνια ΑΕΚ. Σ' ένα βιβλίο μνημειώδες, 700 τόσων σελίδων μαζεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Ιστορία της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως, από τη στιγμή της γεννήσεως της μέχρι σήμερα.

ΑΕΚ, 90 χρόνια. Είσαι το όνομα σου και η Ιστορία σου. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, μέχρι εδώ, δεν χρειάζεται να συνεχίσει παραπέρα. Τι να συζητάμε με κάποιον που δεν σέβεται τον ίδιον του τον εαυτό. Δεν γνωρίζει από πού κρατάει η σκούφια του και δεν είναι έτοιμος να υπερασπίσει το όνομά του. Δεν είναι υπερήφανος γι' αυτό που είναι, για το όνομά του.

Το βιβλίο, βαρύτιμο και σε κασετίνα, που αξίζει να έχει τη θέση της στη βιβλιοθήκη, παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα από την ΠΑΕ ΑΕΚ και τις εκδόσεις Λιβάνη. Ήταν μια ακόμα εκδήλωση με την υπογραφή Δημήτρη Μελισσανίδη. Μια εκδήλωση της οποίας ο ποδοσφαιρικός, ο αθλητικός, ο πολιτιστικός χαρακτήρας της είχε ανάγκη το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε: στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής(!), απέναντι από το ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ από το 1924. Ήταν, τότε, μια εποχή που δεν θα ήθελε να συμβιβαστεί με τον κόσμο που ερχόταν. Οι άνθρωποι που έφτιαξαν την ΑΕΚ κι αυτοί που την αγάπησαν αποτελούσαν ένα ξεχωριστό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας στις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα.

Ο Μελισσανίδης, αρχηγός της ΑΕΚ, από την πρώτη ημέρα που έγινε διοίκηση, έδειξε ότι η ομάδα, το σωματείο, ο σύλλογος, όπως θες να το πεις, οφείλει τα πρώτα, τα περισσότερα, στους ποδοσφαιριστές της. Σ' αυτούς, τους μεγάλους ποδοσφαιριστές, μόνον σ' αυτούς οι αεκτζήδες χρωστάνε μέχρι τα βαθειά γεράματά τους ό, τι πλούτισε τη ψυχή τους η φανέλλα της ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Τα θεμέλια της ΑΕΚ