ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΜΕΤΡΑΓΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!

 

Ο προπονητής είναι ο εργάτης του ποδοσφαίρου και ο αρχιτέκτονας μαζύ. Αυτός είναι που ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο. Οχι ο ποδοσφαιριστής. Ο τσογλαναράς που παίρνει όλη τη δόξα. Ο προπονητής κύριε. Αυτός είναι ο μεγάλος υπηρέτης του αθλήματος.

Γιατί το λέω αυτό. Διάβασα πρόσφατα, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων για το μουντιάλ, δυο περιστατικά, που ενίσχυσαν την άποψή μου. Ο τεχνικός της Αργεντινής Κάρλος Μπιλάρδο. Πάντα στη τσίτα, την ποδοσφαιρική.

Πριν τον μουντιάλ του 90 στην Ιταλία ο Ντιέγκο Μαραντόνα παντρεύεται. Παρών στην τελετή ο Βραζιλιάνος επιθετικός και συμπαίκτης του στη Νάπολη, Καρέκα. Κάποια στιγμή ο κόουτς ψήνει τη γυναίκα ενός αμυντικού του, ονόματι Μπράουν, να πάρει τον άντρα της και να χορέψουν στη σκηνή δίπλα από το ζεύγος Καρέκα. Ηθελε να δει τον παίκτη του και τον πιθανό μελλοντικό αντίπαλο δίπλα - δίπλα ώστε να μετρήσει το ύψος τους!

Αλλο περιστατικό. Η οικογένεια Μπιλάρδο και η οικογένεια Μαραντόντα παρακολουθούν στο θέατρο την «Εβίτα». Σε μια σκηνή του έργου παρατάσσονται 5 στρατιώτες στη σειρά. Γυρνάει ο Κάρλος Μπιλάρδο στον Ντιέγκο Μαραντόνα: «Αν ήταν το τείχος σου στο φάουλ από που θα πέρναγες τη μπάλλα»;

Ετσι που λές. O κάθε φιλόδοξος προπονητής οφείλει να έχει στο μυαλό του πάντα το επόμενο ματς, τον επόμενο αντίπαλο, τις επόμενες κινήσεις. Αυτός πάει μπροστά το ποδόσφαιρο, έχει την ευθύνη για την εξέλιξή του.

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε πέναλτυ σε αγώνα μουντιάλ