ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Να, γιατί δεν θα πεθάνει ποτέ ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Να, γιατί όσο ζει θα απασχολεί και θα παίζει πρώτη μούρη. Απογοητευμένος στο παιχνίδι με το Ιραν η μεγαλύτερη από καταβολής φυσιογνωμία του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου, σηκώνεται και φεύγει από το γήπεδο στο 90. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Μέσι σκοράρει και στέλνει την ομάδα του στους «16» του μουντιάλ.

«Έπρεπε να αποχωρήσει ο γκαντέμης για να νικήσουμε» είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ της Αργεντινής. Φοβερά πράγματα. Γρουσούζης, δηλαδή, και μαύρη γάτα για την εθνική ο πρώην δοξασμένος αρχηγός της, αλλά και προπονητής της στο μουντιάλ του 2010.

Τι ήταν να τον βγάλει μαύρη γάτα τον Μαραντόνα ο Γκιρτζίκης της Αργεντινής. Μετά από λίγες ώρες ο Μαραντόνα έκανε κάτι και μαρμάρωσε όλη την Αργεντινή. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή φρεσκότατος, ξυρισμένος κόντρα, βαμμένο μαλλί, ήρεμος, σχεδόν ανέκφραστος. Σοβαρότατος.

Είπαν στον Τσε των γηπέδων το και το. Ότι ο έτσι σε είπε κατσικοπόδη. Κι αυτός πως αντέδρασε; Ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο μπροστά στην κάμερα. Δεν το είπε, το εννοούσε κραυγαλέα. Ότι τον έχω για γαμησι τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Ότι τον βάζω πάνω στο πιο μακρύ μου δάκτυλο.

Έχει μείνει στην Ιστορία «το χέρι του Θεού», όπως ο ίδιος είχε πει για το γκολ με το χέρι που έβαλε στην Αγγλία το 1986. Συνέβη σα σήμερα 22 Ιουνίου, το 1986. Εντάξει, «το χέρι του Θεού». Επειδή παντού και όποτε γουστάρει ο Θεός βάζει το χέρι και αλλάζει τη μοίρα των ανθρώπων. Υπάρχει, όμως, και το θεϊκό δάκτυλο. Είναι το μεσαίο, ο σεντερ φορ των δακτύλων.

Μιλάμε σοβαρά. Μιλάμε θεολογικά. Ο παπάς σ' ευλογάει όταν ενώνει το μεσαίο δάκτυλο με τον αντίχειρα. Την ίδια ακριβώς κίνηση, την ίδια ένωση των δύο δακτύλων, του μεσαίου με τον αντίχειρα, θα κάνει ο άλλος στην άσεμνη χειρονομία, στην άσεμνη δακτυλοδειξια. Όταν θέλει να απειλήσει κάποιον «Θα σε γαμ…ω» τα δάκτυλα παίρνουν την ίδια ακριβώς θέση όπως όταν ο δεσπότης δίνει στους πιστούς την ευχή του Θεού.

Διαβάστε ακόμα:

«Περού - Περού!»,  «τα λεφτά μας πίσω!»