ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 

Έγινε κι αυτό. Time – out και στο ποδόσφαιρο. Και άργησε, μάλιστα. Πώς να παίξει ο άλλος σε συνθήκες αφόρητες; Με ζέστη και υγρασία.

Έγινε, λοιπόν, διακοπή του αγώνα για πρώτη φορά σε μουντιάλ, στο ΠορτογαλίαΗΠΑ, όχι όπως στο μπάσκετ μετά από επιθυμία του κώουτς. Όπως για πρώτη φορά σε ματς, κι αυτό στο μουντιάλ της Βραζιλίας, είδαμε να ασπρίζει το χορτάρι ο διαιτητής.

Ένα ακόμα αξεσουάρ στο κοράκι, μετά τη «ψείρα» μπροστά στο στόμα, για την ενδοεπικοινωνία. Τίποτα δεν αποκλείω στο μέλλον. Όπως βλέπεις τον μπάτσο πάνω στη μοτοσυκλέτα μ’ ένα κάρο εργαλεία καρφωμένα στη φορεσιά του, έτσι και ο διαιτητής κουβαλάει πια και το σπραίη για να υποδεικνύει μέχρι που θα στηθεί το τείχος στο κτύπημα φάουλ. Μη δούμε αύριο, μεθαύριο, τον διαιτητή να τρέχει στο γήπεδο καβάλα σε μηχανάκι, στη διάρκεια του αγώνα.

Εκείνο, που μου είχε κάνει εντύπωση, αφού μιλάμε για «την πρώτη φορά», ήταν στο μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία. Οι τερματοφύλακες εμφανίστηκαν με έγχρωμες φανέλλες. Και με σχέδια! Και με ζωγραφισμένες φανέλλες. Για να τρομοκρατείται ο αντίπαλος, για να αισθάνεται πιο θηριώδη τον γκολκήπερ.

Διαβάστε ακόμα:

Παίρνουν από το μύθο της Βραζιλίας