ΝΥΣΤΕΡΙ 2-0 Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΙΛΗ

 

Με τον Ρεχάγκελ προπονητή βγήκε στο γήπεδο η Ολλανδία να καθαρίσει το τρίτο ματς κόντρα στην Χιλή. Τον Ότο Ρεχάγκελ της εθνικής Ελλάδος που σήκωσε την κούπα στην Πορτογαλία πριν από δέκα χρόνια. Πώς να μην κέρδιζε η Ολλανδία όταν έπαιξε σαν την Ελλάδα κι όταν διαθέτει 2-3 παικταράδες που δεν είχε στο Εύρω του 2004 η εθνική μας ομάδα;

“Σύστημα Ρεχάγκελ”, λοιπόν, ο Γκαλ. Εσείς, Χιλιανοί, παίξτε το τόπι σας σα σκυλιά που αμολήθηκαν γιατί είναι η εποχή τους να πηδήξουν την πρώτη σκύλα που θα τρακάρουν. Κι εμείς, οι αυριανοί νικητές του μουντιάλ, θα σας περιποιηθούμε όταν θα σας κτυπήσουμε την κατάλληλη στιγμή.

Και ο πειθαρχικός σκύλος, και ο πιο σπιτικός, αυτός που κάθεται σούζα σ' ό, τι τον διατάξει το αφεντικό του, όταν η φύση τον καλεί να δείξει τον ανδρισμό του γίνεται άλλο πράμα. Τρελλαμένος θα ορμήσει στην σκύλα. Αυτό ήταν η Χιλή. Πάθος, τσαμπουκάς, όμως απέναντι σε μια εκπαιδευμένη ομάδα να χειρουργήσει τον θρασύτατο αντίπαλο.

Μια στημένη φάση και το 1-0. Αυτό που έψαχνε η Ολλανδία. Και το άλλο με την κούρσα που έβγαλε το τεθωρακισμένο που λέγεται Ρόμπεν. Η ψλοβελονιά της Ολλανδίας φάνηκε στο 2-0. Ο Ρόμπεν έκανε την κατεβασιά, δεν έβλεπε τον σκόρερ, που ήδη έτρεχε να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο για να υποδεχθεί τη σέντρα του καραφλού.

Ταύρος η Χιλή. Τι να το κάνεις. Ας είναι ικανός ο ταύρος από το τυφλωμένο πάθος του να ανέβει και στις εξέδρες. Ο ταυρομάχος τον περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τον καρφώσει.