Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΑΓΚΩΜΑΤΙΑ

 

Φοβερά πράγματα. Για να καταλάβεις πόσο υποφέρει η ανθρωπότητα από την κατάρα που λέγεται λαός. Ο δράκουλας Σουάρες είδε την κόκκινη κάρτα από την FIFA και λέγεται ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ουρουγουάη. Φοβερά πράγματα.

Δεν μιλάμε για άτομα. Ούτε για κοινωνίες. Άλλα μεγέθη αυτά. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Σε τίποτα δεν διαφέρει ο ελληνικός λαός από τον γερμανικό και τον κογκολέζικο. Η διαφορά είναι στην κοινωνία. Άλλη η κοινωνία της Ολλανδίας κι άλλη του Μεξικού. Επί του θέματος.

Αποθέωση περίμενε στην Ουρουγάη ο Σουάρες, παρότι δεν έφτασε ποτέ εκεί. Ο κόσμος περίμενε, απλώς αυτός δεν ήταν στην πτήση. Ολα αυτά για τον δαγκωτή. Γιατί; Επειδή δάγκωσε αντίπαλο. Επειδή διαφωνεί με την ποινή του. Επειδή ήθελε να συμπαρασταθεί στον παίκτη, να του πουν ότι έτσι σε θέλουμε.

Ερώτηση. Αν ο Σουάρες από την Βραζιλία έπαιρνε το αεροπλάνο για την Ιταλία, θα συναντούσε την ίδια υποδοχή; Βεβαίως και θα είχε την ίδια υποδοχή, αν ήταν Ιταλός κι όχι Ουρουγουανός. Δηλαδή;

Οι λαοί δεν ασχολούνται με το σωστό. Με το ήθος. Στα παπάρια τους. Οι λαοί είναι πληγή. Και αρχιμαλάκες όσοι δεν το αντιλαμβάνονται.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν αρέσουν τα δόντια του Σουάρες