ΠΟΙΑ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΧΙΛΗ

 

Ρώτα δέκα στην τύχη. Τι προβλέπεις στη Βραζιλία-Χιλή; Να κάνουμε δύσκολη κουβέντα, όμως να την απλώσουμε σα χυλοπίτες στον ήλιο.

Οι οκτώ στους δέκα θα σου πουν “Βραζιλία”. Γιατί Βραζιλία; Επειδή είναι η Βραζιλία. Επειδή έχει το όνομα. Επειδή έχει σειρά να το πάρει το μουντιάλ. Επειδή το ματς γίνεται στην Βραζιλία. Επειδή ο διαιτητής θα παίξει Βραζιλία. Επειδή όλο το σύστημα, FIFA, τηλεοπτικά δίχτυα, χορηγοί, θέλει να προχωρήσει κι άλλο η Βραζιλία.

Οι δύο μόνο από τους δέκα θα βάλουν κάτω τα “τεχνικά” στοιχεία της συνάντησης. Πόσο μετράνε οι δύο αντίπαλοι. Και πιθανόν κι αυτοί οι δύο να προτείνουν “Βραζιλία” στην πρόβλεψή τους.

Και, τελικά, το παιχνίδι το παίρνει η Χιλή. Λέμε. Αν γίνει αυτό, τότε όλοι θα μιλάμε για έκπληξη. Ποια θα είναι η έκπληξη, όμως; Ο αποκλεισμός της Βραζιλίας ή, το ότι στο παιχνίδι δεν ήταν σε θέση να κερδίσει το φαβορί;

Μήπως η έκπληξη δεν ήταν έκπληξη; Μήπως, δηλαδή, σύμφωνα μ' όσα απέδωσαν οι δύο αντίπαλοι το αποτέλεσμα μόνον έκπληξη δεν ήτανε. Μήπως, δηλαδή, η πρόβλεψη για Βραζιλία δεν υπάκουγε σε δεδομένα, παρά σε αέρα πατέρα “στοιχεία”, όπως ότι η Βραζιλία είναι Βραζιλία.

Όλα αυτά δεν αφορούν τον συγκεκριμένο αγώνα. Όλα αυτά τα γρατσούνησα για να σου πω με μια κουβέντα ότι στο Προβλέπω μέσα είναι το Βλέπω. Και στην Πρόγνωση μέσα είναι η Γνώση.

Διαβάστε ακόμα:

Μπουκ είναι, όχι μάγοι