ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΥΜΑΡ Ο ΡΟΜΠΕΝ

 

Ο ποδοσφαιριστής του μουντιάλ είναι ο Ολλανδός Ρόμπεν. Δική μου εκτίμηση. Παικταράς. Δεν χορταίνω να τον βλέπω. Φιγούρα που έρχεται από παληά, όχι lifestyle, όχι face για να τον παραλάβουν οι χαϊστες και οι δημοσιοσχετίστες, όπως π.χ. τον Νταίηβιντ Μπέκαμ και τον Νεϋμάρ.

Πέρα από το σουλούπι. Μιλάμε για αξία ποδοσφαιρική. Αν ήταν Βραζιλιάνος ο Ρόμπεν θα είχε στη σκιά του τον Νεϋμάρ. Δική μου πρόβλεψη. Πρώτον, κρατάει τη μπάλλα. Μόνο; Τρέχοντας βολίδα και σε ευθεία(!) γραμμή με τη μπάλλα στα πόδια! Χωρίς ζικ-ζακ και χωρίς στάσεις, χωρίς αλλαγή ρυθμού. Δεν έχει ανάγκη να... καθυστερήσει προκειμένου να κερδίσει μέτρα, να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, να ξεφύγει από τον αντίπαλο.

Μου το είπε Ολλανδός προπονητής που σήμερα βρίσκεται στην Αμερική. Ο καραφλός έχει δουλέψει πολύ, πάρα πολύ, όσο δεν μπορείς να φανταστείς, από πιτσιρικάς. Δεν είναι είδηση αυτή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αλλοίμονο κι αν νομίζουν κάποιοι ότι πατάς ένα κουμπί και βγαίνει ένα παιδί, όπως το γουστάρεις.

Κάνω σύγκριση μεταξύ Νεϋμάρ και Ρόμπεν. Γιατί, όχι; Δεν συγκρίνω αξία, ούτε ταλέντο, αλλά προσφορά. Χρησιμότητα. Και λέω ότι ο Ολλανδός σα μονάδα είναι περισσότερο πολύτιμος. Άποψή μου.

Διαβάστε ακόμα:

Το ευαγγέλιο της μικρής Ελλάδος