ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

 

Οι μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΟΚ. Παραμύθι. Καμμία ομάδα, το ίδιο και ο ΠΑΟΚ, δεν τολμάει να γνωστοποιήσει ποιοι είναι παίκτες που θα ήθελε στο ρόστερ της εν όψει της νέας σαιζόν. Καμμία. Όποια το ρισκάρει, δηλαδή να πει εκ των προτέρων ποιους ακριβώς ποδοσφαιριστές έχει ανάγκη, θα αποτύχει στις μεταγραφές. Απλά επειδή δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει το πλάνο των μεταγραφών.

Ας δεχθούμε ότι για λόγους σκοπιμότητας δεν είναι έξυπνο να ανακοινώσει η ΠΑΕ ότι αυτόν κι εκείνον τον ποδοσφαιριστή θα επιδιώξει να αποκτήσει. Τουλάχιστον, ας αναφέρει «ακαδημαϊκά» και αφηρημένα ποιες θεωρεί ότι είναι οι ανάγκες της. Θέλουμε π.χ. έναν στόπερ, έναν δεύτερο τερματοφύλακα, έναν κόφτη στο κέντρο που να έχει μακρινή πάσα, έναν ακραίο επιθετικό να καταπίνει χιλιόμετρα για να βοηθάει και αμυντικά κ.α.

Συγκεκριμένα πράγματα, έστω χωρίς ονόματα. Και στο τέλος να κάνουμε το λογαριασμό. Να πούμε αν πέτυχε τους στόχους της η ΠΑΕ η, όχι. Όχι να πανηγυρίζουν οι φυλλάδες για παίκτες που δεν ήταν στο σημάδι της ομάδας.

Μεταγραφικός σχεδιασμός σημαίνει, Νο1 τόσα χρήματα διαθέτω, Νο2 αυτούς τους παίκτες θέλω. Και  το πλάνο αν πετύχει θα το δούμε στο γήπεδο. Ακόμα, δηλαδή, κι αν η ΠΑΕ πήρε αυτούς που χρειαζότανε, μάλιστα με το πορτοφόλι που διαθέτει, πάλι δεν μιλάς για επιτυχία αν δεν μιλήσει και το γήπεδο στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μήτρογλου έγινε τσιγγάνος