ΚΑΡΤΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΕΣ

 

Όταν έπαιζε μπάλλα ούτε που του φαινότανε του Μιχαλάκη ότι έχει κρυφό ταλέντο στα διοικητικά. Να, όμως, που εξελίχθηκε σε αληθινό εξουσιαστή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο Μισέλ Πλατινί. Πρόεδρος της UEFA της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας και χωρίς αντίπαλο, παρακαλώ.

Πανίσχυρος ο Πλατινί. Πραγματικό αφεντικό στην Ευρώπη, με δεξί χέρι τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, τον γιο του Σάββα, του αιωνίως γκρινιάρη, ότι θεοί και δαίμονες κυνηγάνε τον Ολυμπιακό. Άσχετο.

Επί του θέματος. Ο Πλατινί προτείνει μια καινοτομία. Τη λευκή κάρτα. Τι είναι αυτό; Έγραψε ένα βιβλίο ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, λέει κάποια πραγματάκια και θαρρεί ότι θα βελτιωθεί το ενδιαφέρον για το παιχνίδι αν οι αλλαγές παικτών από τρεις γίνουν πέντε.

Όλα για να ανέβει το παιχνίδι, του οποίου οι κανονισμοί δεν πρόκειται να παραμένουν εσαεί ίδιοι. Οι ανάγκες των καιρών όλο και θα απαιτούν τροποποιήσεις όπως και καινοτομίες. Και μια απ’ αυτές, κατά τον Πλατινί, είναι η λευκή κάρτα.

Κίτρινη δείχνει το κοράκι όταν ο παίκτης κάνει καθυστέρηση, όταν διαμαρτύρεται και όταν παίζει αντιαθλητικά. Ε, όταν ο παίκτης δεν φτάνει στα όρια του βρώμικου παιχνιδιού, τότε που θα φάει κόκκινη, να βλέπει τη λευκή κάρτα, που θα τον στέλνει για 10 λεπτά εκτός αγώνος. Και μετά τη λήξη του χρόνου αποβολής του ο τέταρτος διαιτητής να ξαναβάζει τον παίκτη στον αγώνα.

Διαβάστε ακόμα:

«Ορφάνεψε» η εθνική χωρίς τον Κατσουράνη