ΑΠΟ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ ΣΕ ΣΟΚΑΚΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

«Να μην υποτιμήσουμε τον Εργοτέλη» ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ο Μίτσελ. Όχι, ρε! Παίζουμε με την Γιουβέντους, σου λέει ο Ισπανός, όμως μη χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας, να προσέξουμε της αντεπιθέσεις του Εργοτέλη. Τέτοια. Όχι, ρε!

Ποιος, δηλαδή, είναι ο Εργοτέλης που δεν πρέπει να τον …υποτιμήσει ο Ολυμπιακός; Είναι η ομάδα που πήρε 4 πόντους σε 5 αγώνες και στόχο δεν έχει άλλον παρά να αποφύγει τον υποβιβασμό. Εξ ορισμού είναι αντίπαλος διαφορετικής κλάσεως από τον πρωταθλητή.

Δεν μιλάς για υποτίμηση όταν αναφέρεσαι στον Εργοτέλη. Από μόνη της η ομάδα της Κρήτης είναι …υποτιμημένη. Ανήκει σ’ άλλο γκρουπ της σούπερ λίγκα. Άλλο, όμως, είναι το θέμα, με αφορμή το ματσάκι Εργοτέλη – Ολυμπιακού. Με το μοχλό ταχυτήτων στο χέρι είναι ο πρωταθλητής. Δηλαδή;

Έχουν μπροστά τους τρία διαφορετικά παιχνίδια οι πρωταθλητές. Εργοτέλης, Γιουβέντους, Παναθηναϊκός. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο. Διαφορετικής ψυχολογίας. Διαφορετικής δυναμικότητας. Δύσκολο, ίσως απίθανο να προσαρμοστεί μια ομάδα, που δεν είναι μαραθωνοδρόμος, ούτε οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτων, να αλλάζει ταχύτητα και ρυθμό. Από το χωματόδρομο στη λεωφόρο και αμέσως μετά σε σοκάκια.

Διαβάστε ακόμα:

Διαιτητική «μεταγραφή» από ΠΑΟ σε Ολυμπιακό