ΣΤΟ ΤΣΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΟΙ 12 ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΟΜΑΔΕΣ

πηγή: Intime
 

Πας στο θέατρο και παθαίνεις την πλάκα της ζωής σου. Όχι, ρε! Αρχίζει η παράσταση και μετά από ένα λεπτό τα φώτα σβήνουν. Τι γίνεται, εδώ! Δεν κόπηκε το ηλεκτρικό, όμως η σκηνή δεν φωτίζεται. Διορθώνεται το κακό και μετά από τριάμισυ λεπτά πέφτει ένα σκηνικό. Άλλο πάλι αυτό. Όταν ξαναρχίζει το έργο δυο ηθοποιοί αντί να κλαίνε, διότι αυτό απαιτεί η σκηνή, αυτοί γελάνε. Γιατί; Μπέρδεψαν τα λόγια τους, αλλά αντ’ άλλων έλεγαν. Απίθανα πράγματα.

Γιατί όλα αυτά; Επειδή δεν είχαν δουλέψει όσο χρειαζόταν. Ηθοποιοί, σκηνοθέτης, σκηνογράφος. Χωρίς να προετοιμαστούν επαρκώς άνοιξαν το μαγαζί, το θέατρο. Δεν γίνεται έτσι. Πώς να παίξει μπάλλα μια ομάδα όταν δεν έχει προπονηθεί σωστά; Και ποιος έχει την ευθύνη της προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών και των καθημερινών προπονήσεων τους; Ο προπονητής. Αυτός είναι ο αρχηγός.

Είμαι σίγουρος 100%. Ένας από τους πιο βασικούς λόγους που στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο αξιώσεων είναι ότι τα μαγαζιά, οι ΠΑΕ, δεν δίνουν σημασία στον αρχηγό. Στον προπονητή. Δεν συνεργάζεται μαζύ του ο πρόεδρος για να δουν με ποιες προϋποθέσεις θα παρουσιάσουν καλύτερη ομάδα. Ο μεν προπονητής αισθάνεται ανασφάλεια σαν επαγγελματίας, ο δε πρόεδρος δεν το έχει σε τίποτα να αλλάξει τον προπονητή, ακόμα και δυο και τρεις φορές τη σαιζόν.

Έχουμε πρωτάθλημα με ομάδες αδούλευτες. Η δε δουλειά σε μια ομάδα υπακούει σε μια διαδικασία, με αρχή κάποιες εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όταν, λοιπόν, κυριαρχεί η …ρευστότητα στη σχέση προέδρου και προπονητή, τότε ακυρώνεται η διαδικασία. Ο προπονητής, όχι μόνον αυτός που παίρνει την ομάδα στο μέσο πρωταθλήματος αλλά κι εκείνος που ξεκίνησε από την αρχή της σαιζόν, γίνονται προπονητές της Κυριακής. Της προσεχούς αγωνιστικής. Προπονητές χωρίς πλάνα, ό,τι κάτσει.

Γράφω αυτές τις σκέψεις με αφορμή τη διακοπή συνεργασίας με τον Πανθρακικό του προπονητή Άκη Μάντζιου. Επιπόλαιες αποφάσεις. Ακόμα και να σωθεί ο Πανθρακικός,
δεν μπορεί να μιλάς για επιτυχία της διοίκησης, ούτε του νέου προπονητή. Κάποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, κάποιες θα σωθούν. Το φαινόμενο παραμένει.

Τουλάχιστον οι 12 από τις 18 ομάδες προπονητικά κυκλοφορούν στο τσάτρα πάτρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αρχιδιαιτητής φάντασμα με Αμάλ Αλαμουντίν