ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ

Πηγή: Intime
 

Μας κάνει πλάκα ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Λέει πράγματα που δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν από το στόμα προπονητή μιας ομάδας που πριν δέκα χρόνια ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εκτός κι αν ο Ιταλός δεν ξέρει που βρίσκεται. Εκτός κι αν θαρρεί πως απευθύνεται σε άτομα γκαγκά.

Παίζει με τα νησιά Φερόε. Μια ομάδα ανύπαρκτη στην πραγματικότητα. Όπως το λέω. Μια ομάδα ανυπόστατη, σαν αγωνιστικό μέγεθος. Είναι ανέκδοτο να συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις “χώρα” με πληθυσμό λιγώτερο από 50.000. Το πρώτο κόμμα στις εκλογές μάζεψε 7.242 ψήφους.

Κάνουμε πλάκα. Η FIFA και η UEFA έχουν τους λόγους τους να δέχονται τα 17 νησάκια Φερόε σαν ισότιμο μέλος όπως π.χ. την Αργεντινή και την Βραζιλία, την Ρωσία και την Ιαπωνία, την Γερμανία και την Αγγλία.

“Θα κάνουμε μια νέα αρχή” είπε ο Ρανιέρι για το ντέρμπυ με τα νησιά Φερόε. Ήμαρτον! Μια νέα αρχή με αντίπαλο που είναι θαύμα αν σκοράρει, αν πάρει “Χ”. Για όνομα! Η εθνική ομάδα μ' έναν μόλις πόντο από τις ασήμαντες σήμερα Ρουμανία, Φινλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, αλλά θα προσπαθήσουμε, είπε ο Ιταλός, να κάνουμε μια... νέα… αρχή, διότι εγώ είμαι για τα δύσκολα, διότι αντέχω την πίεση. Με τα Φερόε, ρε;

Ναι, με τα πρόβατα. Νησιά Φερόε σημαίνει Νησιά των προβάτων. Πράγματι είναι ο παράδεισος των αμνών αυτά τα νησιά, που μετά τον πόλεμο η Δανία τους παραχώρησε το αυτοδιοίκητο.

Διαβάστε ακόμα:

 Δεν τον καταλαβαίνουν τον Γκατούζο