ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Εγώ τι θα κερδίσω από τον πόλεμο Μαρινάκη-Μελισσανίδη; Επιμένω σ' αυτήν την κόντρα, διότι πραγματικά δεν υπάρχει προηγούμενη άλλη τόσο χοντρή, μάλιστα θα έλεγα τόσο προσωπική. Θυμίζω την κόντρα Βαρδινογιάννη-Νταϊφά. Κόκκαλη-Βαρδινογιάννη. Κόντρες παιδική χαρά σε σύγκριση μ' αυτή του Μελισσανίδη και Μαρινάκη.

Πριν σου πω τι θα κερδίσω εγώ από την ανοικτή σύγκρουση των πανίσχυρων αντιπάλων Μαρινάκη-Μελισσανίδη θυμίζω:Βαρδινογιάννης και Νταϊφάς, επίσης βαρειά μεγέθη σε τσαμπουκά, ήταν κουμπάροι και διατηρούσαν μια “κοινωνική γνωριμία” πριν μπουν στο ποδόσφαιρο, το 1979.

Σκοτωθήκανε, όμως, για τον κωλολυμπιακό και τον κωλοπαναθηναϊκό, δηλαδή για το αγαπητηλίκι τους για την ομαδάρα, δηλαδή για τη μοσχομαγκιά τους.

Ίδιο σκηνικό, σίγουρα πιο πολεμικό ανάμεσα σε Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη, όπου πριν βρεθούν αντίκρυ λόγω μπάλλας είχαν διαταράξει την οικογενειακή τους γνωριμία οι διαφορές τους οι επιχειρηματικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία, με συνέπεια να οδηγηθούν στο διεθνές δικαστήριο.

Αυτή η ιστορία με τον Μελισσανίδη και τον Μαρινάκη είναι το κάτι άλλο. Εκτός συναγωνισμού. Ο του Ολυμπιακού αποκαλεί λαθρέμπορο πετρελαίου τον Μελισσανίδη, ο δε της ΑΕΚ άφησε υπαινιγμούς για σχέση του Μαρινάκη με λαθρεμπόριο κοκαϊνης.

Αφήνω στην άκρη το ποιος τελικά θα κερδίσει. Ο Μελισσανίδης ή, ο Μαρινάκης. Όπως δεν το συζητάω ότι έτσι όπως πάει το έργο και ο νικητής θα έχει απώλειες. Η ουσία ποια είναι;

Τι λέγαμε. Εγώ τι θα κερδίσω από τους τσακωμούς που δεν λένε να σταματήσουν ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Μελισσανίδη. Ποιος είμαι εγώ; Ο κανένας. Ας πούμε ότι εγώ είμαι το ποδόσφαιρο. Ας πούμε ότι εγώ κι εσύ εκπροσωπούμε το ποδόσφαιρο.

Λοιπόν. Το ποδόσφαιρο θα κερδίσει αν ο ένας από τους δυο κερδίσει; Αν και οι δυο χάσουν. Θα αλλάξει κάτι; Θα βελτιωθεί κάτι. Μήπως, τελικά, δεν τρέξει κάτι. Και αποτύχουν πανηγυρικά και οι δυο αντίπαλοι. Το ξέρετε. Δεν το ξέρετε; Το ξέρετε ότι και οι δυο θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμα:

Μελισσανίδης - Μαρινάκης στο δικό τους ντέρμπυ