ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΙ

Πηγή: Intime
 

Είπανε κι αυτό, σοβαροί ολυμπιακοί. Δεν είναι δική μου έκφραση αυτή. Την έλεγε ο Θόδωρος Νικολαϊδης, ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και ψυχή της εφημερίδας “Φως των Σπορ”. Συνήθιζε ο κύριος Θόδωρος, στο γραφείο του με ακροατήριο τους συντάκτες του, να λέει Αυτό που σας λέω μου το είπαν “σοβαροί ολυμπιακοί”. Μιλάμε για το έβγα της δεκαετίας '60 και το έμπα της δεκαετίας '70.

Έχει τη σημασία του αυτό το “σοβαροί ολυμπιακοί”. Ότι, δηλαδή, δεν είναι τύφλα φανατισμένοι και λαϊκής τάξεως όλοι οι γάβροι, υπάρχουν και οι σκεπτόμενοι, οι γραμματιζούμενοι. Κλείνει η παρένθεση.

Σοβαροί ολυμπιακοί, λοιπόν, είπανε ότι φταίει ο Μίτσελ που η ομάδα δεν ξέρει να κάνει άμυνα. Που τρώει εύκολα γκολ. Ακόμα κι όταν δεν πιέζεται, μάλιστα από αντίπαλο κατώτερο. Και φταίει ο Μίτσελ διότι το μυαλό του δεν το έχει στην άμυνα. Επειδή στην καριέρα του ήταν επιθετικό χαφ, επειδή δεν δίνει σημασία στην άμυνα.

Διαφωνώ. Δεν ανήκει όλη η ενοχή στον προπονητή του Ολυμπιακού, που έφαγε από δύο τεμάχια στα τρία τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Γιάννενα και Μάλμε. Ζήτημα ποδοσφαιριστών λέω εγώ. Δεν έχει αμυντικούς τέτοιας ποιότητας που δεν θα επέτρεπαν όχι να τρώει γκολ ο Ολυμπιακός, αλλά και να μην αφήνει να γίνονται τέτοιες ευκαιρίες, να βρίσκονται σε θέση βολής οι αντίπαλοι.

Τέλος πάντων επειδή κάνουμε σοβαρή κουβέντα. Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στο πρόβλημα, με συνέπεια να είναι πίσω στο πρωτάθλημα, πέρα από κάθε πρόβλεψη πριν ξεκινήσει η σαιζόν. Έχασε την πρόκριση στο τσάμπιονς ληγκ επειδή ηττήθηκε στη Σουηδία, έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα, μάλιστα με κακές εμφανίσεις, όχι μόνον αρνητικά αποτελέσματα, διότι αυτός έχει το πρόβλημα, όχι ότι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

Διαβάστε ακόμα:

Στο δρόμο Κόκκαλη ο Μαρινάκης