Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Εβδομήντα χιλιάρικα το χρόνο είναι η πρόταση του ΠΑΟΚ για να ανανεώσει ο παικταράς το συμβόλαιο με την ομαδάρα. Λίγα μου δίνετε, δεν υπογράφω είπε ο παικταράς, θα κυττάξω να βρω μια άλλη ομαδίτσα.

Πιάνουμε τα χειρουργικά εργαλεία και είμεθα πανέτοιμοι να κάνουμε εγχείρηση στον εγκέφαλο της κερκίδας. Της οπαδοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι η εγχείρηση θα πετύχει, αλλά και πάλι δεν θα θεραπεύσει τον κακοήθη όγκο του φανατίλα.

Δεν είπε ο παίκτης «Βάλτε κάτι παραπάνω, για να παραμείνω». Απλά αρνήθηκε την πρόταση των 70.000 του ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ σκέπτεται να επανέλθει με βελτιωμένο ποσό, ας πούμε με μια κατοσταρού.

Να περάσουμε στις χειρουργικές ερωτήσεις. Όταν ο παίκτης, πρόκειται για τον Φάνη Τζανδάρη, αρνείται τα 70 σημαίνει ότι δεν αγαπά τον ΠΑΟΚ; Κι αν δεχθεί τα 100 σημαίνει ότι αγαπάει την ομάδα με 100 το χρόνο;

Απαντήσεις. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας. Ούτε αυτό το αντιλαμβάνεται ο οπαδός. Ότι η δουλειά του ποδοσφαιριστή, ο εργοδότης του είναι η ομάδα. Όπως άλλος δουλεύει σ’ ένα εργοστάσιο, σε μια τράπεζα, σε μια εταιρεία, σ’ ένα υπουργείο. Και σαν επαγγελματίας και ελεύθερος άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει τι τον συμφέρει περισσότερο.

Θα μου πεις ότι αυτά είναι γνωστά πράγματα. Όχι, δεν είναι γνωστά. Πασίγνωστα είναι, παμπάλαια, όμως ο άλλος δεν τα καταλαβαίνει. Δεν θέλει να τα καταλάβει. Παρακάτω.

Μόνον ο παίκτης είναι επαγγελματίας; Η ομάδα είναι περισσότερο επαγγελματική κατάσταση. Είναι ανώνυμη εταιρεία. Κι αυτή κυττάει το συμφέρον της. Ο μόνος που έχει αδυναμία να ασχοληθεί με το συμφέρον του είναι ο οπαδός. Άλλη ιστορία αυτή.

Μη ξεφεύγουμε. Ο παίκτης, ο κάθε παίκτης, δεν παίζει για τη φανέλλα. Αυτά τα σαλιαρίσματα που λένε οι παίκτες είναι χειρώτερα από τις παπαρδέλες των πολιτικών. Τα σαλιαρίσματα ότι θα τα δώσουμε όλα, ότι πάνω απ’ όλα η ομάδα, ότι θέλουμε κοντά μας τον κόσμο. Κι άλλα τέτοια σάπια.

Ο παίκτης παίζει για πάρτη του. Κι αυτό είναι θεμιτό. Κι αν ένας παίκτης αισθάνεται ότι παίζει για τη φανέλλα το κάνει για να πάρει δύναμη που θα τον οφελήσει προσωπικά, όχι για να βοηθήσει την ομάδα. Απλά η ομάδα οφελείται όταν ο επαγγελματίας είναι σωστός, δηλαδή τα δίνει όλα για πάρτη του.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αγγελος Αναστασιάδης και ο ...Μωάμεθ