ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΤΡΙΟ ΑΛΑΦΟΥ-ΙΒΑΝ-ΤΙΓΡΗ!

πηγή: Intime
 

Διαβάζει ο άλλος τα δήθεν αποκαλυπτικά και εντυπωσιακά ρεπορτάζ για το τακίμιασμα Αλαφούζου, Σαββίδη και Μελισσανίδη και δικαιολογημένα σκέφτεται ότι δεν μπορεί, κάτι θα γίνει. Δεν μιλάμε για τρίο Στούτζες, ούτε για το τρίο κιτάρα. Καναλάρχης αυτός του Παναθηναϊκού, μεγαλοεπιχειρηματίας ο άλλος του ΠΑΟΚ, έχουν μαζύ τους και το θηρίο Μελισσανίδης, άρα λίγα είναι τα ψωμιά της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αποδυτηριάκια δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο και χειροπιαστό που έχει να κάνει με τον πόλεμο και την εκστρατεία ενάντια της διαφθοράς στο πρωτάθλημα. Όχι, δηλαδή, επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο να λένε κάποιοι δημοσιογράφοι και να γράφουν ανύπαρκτα πράγματα. Αέρα πατέρα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ σα να παρουσιάζουν τους Σαββίδη, Μελισσανίδη και Αλαφούζο ότι είναι διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου και πιασμένοι χέρι-χέρι έχουν ήδη ξεκινήσει τον αγώνα για να γκρεμίσουν τον αρχηγό του παρασκηνίου Μαρινάκη.

Άσε το άλλο γραφικό. Το γραφικότατο. Ο Αλαφούζος, λέει, κάνει έκκληση στη Δικαιοσύνη να επέμβει. Ο Σαββίδης απειλεί να φύγει από το πρωτάθλημα. Ο Μελισσανίδης; Λόγω σοβαρότητας είναι τουμπεκής.

Δεν το συζητάμε ότι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν παίζεται στα ίσα. Πάντα υπάρχει κάποιος που κινεί τα νήματα. Που ελέγχει το “σύστημα”. Παληό το έργο. Όλοι, κι όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ, έχουν βάλει το χεράκι τους να κυκλοφορεί στο πρωτάθλημα αυτή η ξευτύλα. Να παίζει το αόρατο, τόσο ορατό, “κέντρο αποφάσεων”.

Το ξαναλέω. Όλοι, δηλαδή και ο Ολυμπιακός, και ο Παναθηναϊκός, και η ΑΕΚ, και ο ΠΑΟΚ, μιλάμε ότι ΟΛΟΙ έχουν τις ευθύνες τους, άλλος λίγο, άλλος περισσότερο, που ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ τον λαμογισμό της ποδοσφαιρικής πιάτσας. Και όλοι, λέω ΟΛΟΙ, άλλος λίγο, άλλος πολύ, ανάλογα με την υπόγεια διαδρομή τους προσπαθούσαν να οφεληθούν από τη μάστιγα του λαμογισμού στη διαιτησία.

Τι γίνεται τώρα. Τίποτα δεν γίνεται. Με δημοσιεύματα μπλόφες δεν αλλάζει τίποτα. Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος φθάνουν και περισσεύουν για να στηθεί σ' άλλη βάση το πρωτάθλημα. Χρειάζεται σχέδιο, όμως. Σχεδιασμός. Με μπινελίκια και κατάρες οι τρεις ισχυροί κύριοι εκδηλώνουν την αδυναμία τους. Την ολοφάνερη απουσία πλάνου δράσης για να γυρίσει πράγματι σελίδα το ποδόσφαιρο. Με καταγγελίες ο επιβήτωρ του πρωταθλήματος δεν ενοχλείται. Και η θέση του επιβήτορα, κενή ή, όχι, εύκολα καταλαμβάνεται από έναν άλλον.

Διαβάστε ακόμα:

Της πλάκας ο Σύριζα απέναντι στην ΑΕΚ