ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΙΒΑΝ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ... ΚΟΝΤΟΝΗΣ

πηγή: Intime
 

“Θέλουμε καθαρά πρωταθλήματα” είπε ο νέος υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Ανόητη δήλωση. Απαράδεκτη πολιτικά. Δεν λέω, είναι πρωτότυπη η δημόσια τοποθέτηση του καινούργιου. Ουδείς στο παρελθόν υπουργός το είχε τολμήσει αυτό. Όλοι ζητούσαν βρώμικα πρωταθλήματα. Σημαδεμένα. Να, όμως, που έγινε κι αυτό. Για πρώτη φορά στην πολιτική Ιστορία ένας υπουργός μίλησε για καθαρό πρωτάθλημα.

Και, για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιος είναι ο λόγος να θέλουμε καθαρό πρωτάθλημα; Είναι της πολύ πλάκας όποιος θαρρεί ότι σ' όποιες χώρες υπάρχουν καθαρά πρωταθλήματα αυτό οφείλεται στην... επιθυμία του υπουργού του αθλητισμού. Ότι έχουν καθαρό πρωτάθλημα επειδή οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ είναι... καθαροί. Τι μαλακίες είναι αυτές;

Το ποδόσφαιρο, σύντροφε άσχετε υπουργέ, είναι μπίζνες. Εμπόριο. Επιχείρηση. Κονόμα. Τους συμφέρει, λοιπόν, να παράγουν προϊόν με αγοραστική αξία. Κι ερχόμαστε στα δικά μας.

Μπήκε στο ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης για να κάνει μπίζνες; Ο Αλαφούζος. Ο Ιβάν. Ο κάθε. Ή, θαρρεί ο υπουργός, που έδειξε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και με τα άλλα που είπε στη γιορτή του ΠΣΑΤ, πως μπήκαν στο ποδόσφαιρο οι Μαρινάκης, Σαββίδης και σία για να το εξυγιάνουν;

Δεν είναι δουλειά του Μαρινάκη, άλλωστε. Δεν έχει καμμία υποχρέωση ο Σαββίδης. Η ευθύνη για να αρχίσει να λειτουργεί σα βιομηχανία το ποδόσφαιρο, για να παράγει κέρδη, για να προσφέρει θέσεις εργασίας, για να εξελιχθεί σε υγιές επιχειρηματικό μέγεθος, αυτό είναι υπόθεση της κυβέρνησης. Κι αυτή η υπόθεση δεν προσφέρεται για τις γνωστές πολυμεταχειρισμένες παπαριές. “Θέλουμε καθαρό πρωτάθλημα”.

Διαβάστε ακόμα:

Η κομπίνα που έκανε όλη η Ελλάδα στις μεταγραφές