ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

πηγή: Intime
 

Χαρακτηρίζω τον Νίκο Νιόπλια μια προσωπικότητα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και βιάζομαι να πω ότι πιθανόν η ιδανική του θέση να μην είναι αυτή του προπονητή. Κάτι άλλο σχετικό. Είμαστε στον αιώνα της ειδικότητας. Όχι π.χ. του του γιατρού γενικώς, ούτε του ειδικού γιατρού π.χ. ορθοπεδικού και οφθαλμίατρου. Σήμερα υπάρχουν ειδικότητες και στην κάθε ειδικότητα.

Δεν μου άρεσε ο Ατρόμητος να πάρει προπονητή τον Νίκο Νιόπλια, μόνον μέχρι το τέλος της σαιζόν. Για λιγώτερο από μισό πρωτάθλημα. Έχουμε μπερδέψει την πυροσβεστική με την προπονητική.

Ειδικά ο Ατρόμητος αν πράγματι θέλει να παίξει ρόλο ουσίας και να ανατρέψει το μοιρολατρικό του παρελθόν έχει ανάγκη από μία επιλογή προπονητή με ορίζοντα χρόνου. Προπονητή για 5 χρόνια το λιγώτερο. Όχι να αλλάζει τον άνθρωπο του πάγκου μια-δυο φορές το χρόνο.

Ο Νιόπλιας από ποδοσφαιριστής ήταν μελετημένο άτομο. Καταρτισμένο. Έκανε προπονητής της εθνικής Νέων και Ελπίδων, πήρε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και δούλεψε στην εθνική Κύπρου. Σου κάνει επαγγελματίας; Συμφωνείς μαζύ του, όχι να κάνει μία ακόμα... δοκιμή παραδίδοντας του την ομάδα για 3-4 μήνες. Κι αν σβήσει τη φωτιά στο τζάκι ή, στην αποθήκη τον κρατάς και για την προσεχή σαιζόν. Προχειρότητες.

Διαβάστε ακόμα:

Ξευτύλας παίκτης της Μάντσεστερ με φούστα