«ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΥΦΤΙΑΣ» Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

 

Η γνωστή ιστορία. Ξεκινάει το πρωτάθλημα κι αρχίζουν οι απολύσεις προπονητών. Η μία μετά την άλλη οι ομάδες διώχνουν τον στρατηγό τους, τον αρχιστράτηγό τους, τον επιτελάρχη τους, διότι αυτός είναι ο ρόλος του προπονητού σε μια ΠΑΕ. Τι είναι αυτό; Τι ακριβώς μαρτυράει αυτό, για να κάνουμε ταμείο.

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Από τον Ολυμπιακό που είναι πρωταθλητής μέχρι την Νίκη Βόλου που μετά από δεκαετίες επανήλθε στο μεγάλο πρωτάθλημα και εγκατέλειψε, ο προπονητής τους έγινε παρελθόν. Κι άλλες εννιά ομάδες άλλαξαν ήδη τον «άνθρωπό» τους χαρακτηρισμός περί στρατηγών, στρατηλατών κ.α.

Είναι υπουργός ο άλλος και λέει Δεν είμαι πολιτικός! Η ξευτύλα. Του δίνεις ένα πόστο για να παράγει πολιτική και λέει Μη με αντιμετωπίζετε σα πολιτικό. Πώς να πας μπροστά;

Είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Κωλοτρυπιδιακός και λέει Δεν είμαι επιχειρηματίας. Πώς να φτιάξει το ποδόσφαιρο; Ο δε προπονητής είναι για την ομάδα, για το αφεντικό της Α. Ε. κάτι κατώτερο από συμβασιούχο υπάλληλο, για τρεις μήνες, για έξι. Να, γιατί το πρωτάθλημα είναι της πλάκας. Προϊόν σκάρτο.

Ο τσιγγάνος το 'χει στο DNA της φυλής του να μετακινείται, να μη στεριώνει κάπου. Κι αν επιλέξει ένα πρόσκαιρο μέρος διαμονής δεν γουστάρει να κλειστεί σε τέσσερις τοίχους από τούβλα, προτιμά το ύπαιθρο. Έτσι τον θέλουν τα γονίδιά του. Τι σχέση έχει η τσιγγανιά, η γυφτιά με το προπονητηλίκι του εγχώριου πρωταθλήματος;

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, ΠΑΕ κι όχι, είναι γύφτος. Με ποδοσφαιρική φιλοσοφία γύφτου. Δεν έχει καμμία εκτίμηση στη συμβολή του προπονητή. Που σημαίνει ότι ο τύπος είναι άσχετος με το αντικείμενο ποδόσφαιρο. Επιλέγει αβασάνιστα έναν προπονητή, με την πρώτη στραβή τον απολύει.

Διαβάστε ακόμα:

Με ιδρυματικό προπονητή ο ΠΑΟΚ