Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ!

 

Θυμάμαι εκείνο το ντέρμπυ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με διαιτητή τον Ευθυμιάδη, που τον πλάκωσαν στα όρθια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τον είχαν πάρει τα ζουμιά τον φουκαρά. Αδίκως. Και ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητούσε την επέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας για τη στημένη διαιτησία.

Γιατί θυμήθηκα εκείνο το ντέρμπυ στη Λεωφόρο; Επειδή ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός... φοβάται. Ότι θα γίνουν έκτροπα. Επειδή ασφαλώς παίζει πάντα η καχυποψία του κόσμου για την εγκληματική οργάνωση. Για μία ακόμα εχθρική διαιτησία σε βάρος του Παναθηναϊκού, προς όφελος του Ολυμπιακού που πάντα ελέγχει το παρασκήνιο.

Το άγχος, είπε ο Αλαφούζος, δεν είναι αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός, αλλά αν θα διεξαχθεί ομαλά ο αγώνας. Φοβερά πράγματα. Τι άλλο θυμήθηκα στο ντέρμπυ με διαιτητή τον Ευθυμιάδη που τρέχανε τα αίματα στο πρόσωπό του. Την κουβέντα, τότε, του Τάσου Μητρόπουλου, αναφερόμενος σε κάποιον του Παναθηναϊκού: «Δεν θα τον κλείσουνε φυλακή; Όχι, όμως σε γυναικείες φυλακές, αλλά σε ανδρικές, εκεί που θα του αρέσει, εκεί που δεν θα θέλει να φύγει...».

Ντροπή. Αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια. Να γίνεται ένα ντέρμπυ των δύο δημοφιλέστερων ομάδων μας και να φοβόμαστε τα επεισόδια. Τα αίματα. Και να γίνονται όργια. Αλητείες και από επώνυμους, όχι μονάχα από τον όχλο. Στην ελληνική κοινωνία. Και πάντα να την πληρώνει το πιο μεγάλο θύμα, έτσι λέω εγώ. Ο διαιτητής. Αυτόν που τον υποχρεώνουν να σφάξει. Αυτόν που τον υποπτεύονται. Αυτόν που δεν τον θέλουν και οι μεν και οι δε να μην παίξει στα ίσα.

Διαβάστε ακόμα:

Παράγκα του Αλαφούζου με τον Χιου Ντάλας