ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»

πηγή: Intime
 

Μιάμισυ ώρα περίπου στον ειδικό ανακριτή ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έλεγε την ιστορία της ζωής του. Μιλούσε για το πως δουλεύει το «σύστημα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έλεγε, έλεγε ο τίγρης και ο δικαστής έμενε με το στόμα ανοικτό... Δεν χρειαζόντουσαν ερωτήσεις από τον ανακριτή διαφθοράς Ανδρεάδη, ο Μελισσανίδης που έχει ζήσει ο ίδιος από πολύ μέσα το πως παίζεται το πρωτάθλημα εδώ και 35 χρόνια, τα έλεγε νεράκι.

Τι ακριβώς είπε ο Μελισσανίδης που είχε ανεβάσει τον Ιωνικό στην Α' εθνική το 1989 και στη συνέχεια πήρε πρωταθλήματα με την ΑΕΚ; Κατ' αρχήν να σημειώσω ότι απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα για όσα αποκαλυπτικά είπε. Κανένα όνομα παράγοντα, αρχιδιαιτητή, διαιτητή. Δεν ήταν αυτή η σκοπιμότητά του. Η συμβολή του Μελισσανίδη στο έργο της Δικαιοσύνης δικαιώνεται αρκεί που περιέργαψε τι ακριβώς συμβαίνει. Κι αυτά που συμβαίνουν σήμερα, όπως τόνισε, τα ίδια συνέβαιναν και πριν λίγα χρόνια.

Συγκεκριμένα. Δεν υπάρχουν «αθώοι» στο ποδόσφαιρο, είπε ο Μελισσανίδης. Δεν μπήκαμε στην ομάδα μας από την Σχολή Καλογραιών. Δεν κατεβήκαμε από το Άγιον Όρος. Λίγο-πολύ όλοι κάτι κάναμε για την ομάδα μας. Αλλά!

Αλλά, τι; Η αληθινή καταστροφή ξεκίνησε από το 1996 όταν στήθηκε η Παράγκα, είπε ο Μελισσανίδης, τότε που εγώ απουσίαζα από το χώρο. Από τότε το ποδόσφαιρο χάλασε, επειδή οι «...παρεμβάσεις γίνονται πιο οργανωμένες στην πραγματικότητα με χαρακτήρα εγκληματικό. Και πως επιβάλλεται οι πρωτοβουλίες της πολιτείας να κτυπηθεί το σύστημα να είναι απαραίτητες.

Ένα έχει να λέει ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς μετά τη «συνομιλία» του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αυτός ο μέχρι χθες ξένος με το χώρο των γηπέδων δικαστικός ένοιωσε να φωτίστηκε πραγματικά για το τι παίζει στο πρωτάθλημα...

Διαβάστε ακόμα:

Τι ομάδα είναι ο διαιτητής του ντερμπυ