ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Στη Βουδαπέστη ήταν αυτή μία άλλη εθνική ομάδα. Καμμία σχέση με το καφενείο που είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα ματσάκια. Κατ' αρχή οι διεθνείς αγωνίστηκαν με πάθος. Το κυνήγησαν το παιχνίδι, ζήτησαν το αποτέλεσμα. Πίεσαν τον αντίπαλο, μάλιστα στην έδρα του. Αν κάποια από τις δύο ομάδες άξιζε τη νίκη αυτή ήταν η δική μας χωρίς συζήτηση. Η Ουγγαρία, μία εθνική ομάδα να την φτύνεις, έφτασε στο γκολ στα τελευταία λεπτά όταν η ελληνική ομάδα είχε κουραστεί, είχε μείνει από καύσιμα.

Τελείωσε το ημίχρονο κι αν η Ελλάδα πρότεινε στους Ούγγρους να το τελειώσουμε 0-0 και το β' ημίχρονο θα μας έλεγαν «Ευχαρίστως». Χωρίς υπερβολή η Ουγγαρία είχε αποσυρθεί από τον αγώνα από το πρώτο λεπτό! Έδωσε το γήπεδο στην Ελλάδα. Μας περίμενε στην περιοχή της. Πού να το περιμένεις!

Γι' αυτό η εθνική στα πρώτα 45 κυνηγούσε «συντηρητικά» το γκολ. Από τον άξονα. Και με μακρυνές μπαλλιές. Και ό, τι βγει. Όπως κάτσει η δουλειά. Από τον φόβο μήπως γίνουν επικίνδυνοι οι Ούγγροι στην αντεπίθεση.

Το έργο άλλαξε αποφασιστικά στην επανάληψη. Η Ελλάδα έκανε επιθέσεις από τα άκρα. Δεν βγήκε, όμως, το γκολ από τις πλαγιοσκοπήσεις διότι δεν ήταν αρκετό να φθάσει η μπάλλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Χρειαζόντουσαν κι ένας-δυο παίκτες περισσότεροι στην κατάλληλη θέση κι όχι στην ίδια γραμμή. Τελικά το 0-0 είναι μία «νίκη» της κατώτερης Ουγγαρίας.

 Διβάστε ακόμα:

Ο Σαλιαρέλης φυγάδευσε τον Κοσκωτά