ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΕ FIFA ΚΑΙ UEFA

 

Μόνον ένας της πλάκας, της πολύ πλάκας υπουργός θα έκανε το καραγκιοζιλίκι του Κοντονή Σταύρου. Να ζητάει να... συνεργαστούν μαζύ του η FIFA και η UEFA για να θεραπεύσει ο υφυπουργός αθλητισμού τις... παθογένειες του ποδοσφαίρου. Κουλτουριάρικη λέξη αυτή, μόνον αν είσαι πολιτικοποιημένος θα πεις «παθογένειες». Για να μη ξεχνιόμαστε, όμως, υπάρχουν και οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος.

Δεν λέω οι μαλακίες της πολιτικής, οι κομπίνες και οι απάτες της πολιτικής. Λέω οι παθογένειες της και αναρωτιέμαι ποιοι Κοντονήδες από ποια κόμματα θα γιατρέψουν αυτές τις παθογένειες της πολιτικής που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Δεν νομίζω να πει κανείς ότι οι παθογένειες του ποδοσφαίρου προκάλεσαν την οικονομική κρίση, τη χρεοκοπία της χώρας.

Τέλος πάντων, ας περιοριστούμε στις παθογένειες του ποδοσφαίρου. Στα παπάρια τους στην ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ οι παθογένειες και τα ρεζιλίκια του ελληνικού πρωταθλήματος. Ούτε έχουν καμμία ευθύνη οι άνθρωποι, ούτε οι ξένοι στήσανε την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, ούτε έχουν καμμία συμμετοχή στο ντόπιο χουλιγκανισμό.

Για το τι υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποκλειστικά φταίμε εμείς, οι Έλληνες. Αυτοί είμαστε, αυτό το πρωτάθλημα έχουμε. Άσε τα παχειά λόγια. Έτσι το θέλουμε το πρωτάθλημα. Και στην πράξη το ανεχόμαστε έτσι όπως κυκλοφορεί δεκαετίες.

Θέλει να φτιάξει το ποδόσφαιρο ο Κοντονής; Ας το φτιάξει. Καμμία ΟΥΕΦΑ και καμμία ΦΙΦΑ δεν τον εμποδίζει. Οι άνθρωποι έχουν πάθει πλάκα με το show του Κοντονή Σταύρου. Και γιατί εμμέσως πλην σαφώς τους ρίχνει ευθύνες για τις... παθογένειες μας και γιατί τους... προσκαλεί σε συνεργασία για μια υπόθεση ολότελα εθνική, ελληνική.

Διαβάστε ακόμα:

Χαμένο παιχνίδι από χέρι ο Κοντονής Σταύρος