ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Δεν σου επιτρέπω να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, κύριε Κομπότη, μεγαλομέτοχε του Λεβαδειακού. Αυτή είναι η απόφαση του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη που έχει αναλάβει πακέτο να καθαρίσει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο πρωτάθλημα. Ε, αφού πήρε αυτή την απόφαση ο δικαστής για τον Κομποτάκο, είναι επόμενο ότι την ίδια, τουλάχιστον, απόφαση θα πάρει και για τον Μαρινάκη, τον οποίον χαρακτηρίζει «διευθύνοντα», δηλαδή αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Εδώ είμαστε. Εδώ να τα πούμε όλα. Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σημαίνει ότι παύει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού να είναι πρόεδρος ή, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Όχι μόνον αυτό! Δεν αποκλείεται ο ανακριτής να απαιτήσει να... απαλλαγεί από τις μετοχές του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Μαρινάκης. Πώς θα γίνει αυτό, είναι το ερώτημα.

Κατ' αρχήν, είτε είναι πρόεδρος, είτε όχι ο Μαρινάκης, όπως και ο Κομπότης στον Λεβαδειακό, αυτοί μπορούν να κάνουν κουμάντο. Αφανώς. Ακόμα κι αν παραχωρήσουν το πακέτο των μετοχών τους. Όχι να πουλήσουν τις μετοχές τους.

Δεν μπορεί ο λειτουργός της Δικαιοσύνης να πει π.χ. του Μαρινάκη «Σε θεωρώ επικίνδυνο για το ποδόσφαιρο, πάρε δρόμο, άρα πούλα τις μετοχές σου». Δικαίωμα του Μαρινάκη είναι να μην τις πουλήσει. Ή, να τις πουλήσει μ' αυτό ή, το άλλο ποσό. Κι αν δεν βρίσκει αγοραστή;

Ο δικαστής δεν θα πει «Κύριε Μαρινάκη, ξεφορτώσου τις μετοχές σου». Θα του απαγόρευσει απλά να ασχολείται με τον Ολυμπιακό, με το ποδόσφαιρο. Ο Μαρινάκης είναι εκείνος που πρέπει να ρωτήσει τον δικαστή:
-Εννοείται, κύριε δικαστά, ότι οφείλω να παραχωρήσω τις μετοχές μου;

Τότε, ο δικαστής θα του πει: «Ναι, μέχρι να γίνει η δίκη να παραχωρήσετε τις μετοχές σας σε κάποιον άλλον, όχι απαραίτητα να τις πουλήσετε».

«Λεπτομέρεια». Αν ο Κομπότης που ήδη του απαγορεύθηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, συνεχίσει να παραμένει κάτοχος των μετοχών του και δεν... ρωτήσει τον ανακριτή αν είναι υποχρεωμένος να τις παραχωρήσει, τότε πιθανόν να γίνει τούτο: Δυο μήνες π.χ. μετά την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο ανακριτής να αλλάξει(!) τους περιοριστικούς όρους σε βάρος του Κομπότη. Να διατάξει την προφυλάκισή του! Να μην περιοριστεί στην απαγόρευση της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκης και «βρώμικο» κυβερνητικό παιχνίδι