ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΓΙΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

πηγή: Intime
 

Μπουκάρει ο κλέφτης στο ξένο σπίτι και βουτάει ό, τι βρίσκει. Άλλη περίπτωση, ο κλέφτης όχι μονάχα ρίχνει στο σακούλι του ό, τι πολυτιμότερο, κάνει και καταστροφές, σπάει και ρημάζει ό, τι δεν μπορεί να πάρει μαζύ του. Άλλη περίπτωση, ο κλέφτης με μαχαίρι ή, τσεκούρι απειλεί ένα γεροντάκι, τραυματίζει μια γριούλα. Η κουβέντα είναι για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

• ΣΕ ΤΡΕΙΣ διαιτητές επεβλήθηκε η απαγόρευση να σφυρίζουν. Στους Ιωαννίδη, Κάμπαξη και Αρμπακιόλη.
• ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εξόδου από την χώρα επεβλήθηκε στον Δημητρόπουλο, κοράκι κι αυτός στα παιχνίδια της σούπερ ληγκ.
• ΚΑΝΕΝΑΣ περιοριστικός όρος στον Θανάση Γιάχο, από εισαγγελέα και ειδικό ανακριτή.

Τι συμβαίνει; Ο Γιάχος μπήκε στο κόλπο της εγκληματικής οργάνωσης μετά την κατάθεση του Αλέξη Κούγια, ότι ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτυ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος 2013 Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης. Να σημειώσω ακόμα ότι η διαιτησία του Γιάχου ήταν η πιο σκανδαλώδης, κι όμως προς το παρόν την βγάζει καθαρή.

Τι συμβαίνει, λοιπόν; Δεν έχει λογική ο δικαστής να κάνει διαβάθμιση κατηγορητηρίου σε διαιτητές. Είναι τρελλό ο δικαστής να κρίνει διαφορετικά, να επιβάλλει ποινές διαφορετικές επειδή ένας δικαστής σφύριξε έτσι κι ένας άλλος αλλοιώς. Δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση ο κακοποιός που σ' ένα κέντρο νυχτερινό κάνει ζημιές μ' άλλον που σκοτώνει ένα-δυο άτομα.

Κι όμως! Έχει λογική η διαβάθμιση των ποινών και σήμερα και αύριο της δικαιοσύνης σε διαιτητές που φέρονται μπλεγμένοι με την εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα.

Ο Γιάχος δεν «ακούγεται» σε κανένα... τηλέφωνο. Διασυρμός της δικαιοσύνης είναι να τιμωρήσει, μάλιστα με ποινή κακουργηματική, ένα κοράκι για το πως σφύριξε. Γιατί έτσι το είδε, θα σου πει το κοράκι. Να, γιατί εκτός απροόπτου θα καθαρίσει και ο Γιάχος και ο Σπάθας.

Ο ανακριτής ψάχνεται να θεμελιώσει τις κατηγορίες. Για τους άλλους τέσσερις διαιτητές που τους επέβαλε περιοριστικούς όρους θα έχει τους λόγους του. Κάποια στοιχεία, κάποιες ενδείξεις, κάποιες μαρτυρίες. Δεν πήρε τη σφυρίκτρα από τους τρεις και στον άλλον απαγορεύει την έξοδο από την Ελλάδα μόνον γιατί τα σφυρίγματά τους ήταν «περίεργα». «Κάτι» άλλο υπάρχει στο φάκελλο.

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο χοντρό παιχνίδι σε βάρος του Μαρινάκη