ΓΙΑΤΙ ΦΘΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

πηγή: Intime
 

Μία ακόμα επεκτατική κίνηση έκανε ο όμιλος AEGEAN του Δημήτρη Μελισσανίδη, αυτή τη φορά κτύπησε στο ιστορικό λιμάνι του Αμβούργου. Έτσι είναι. Δεν είναι ιστορικές μονάχα οι ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά ιστορία και εξέλιξη και συμμετοχή στην τοπική οικονομία έχουν και τα λιμάνια.

Παρακάτω. Ο τίγρης εξαγόρασε το 100% της περιβαλλοντικής εταιρείας του γερμανικού κολοσσού Eckelmann, που έχει έδρα το λιμάνι του Αμβούργου και είναι η πρώτη στη χώρα της Μέρκελ στη διαχείριση άχρηστων καυσίμων, με επιχειρηματική δραστηριότητα σ' όλα τα λιμάνια της Γερμανίας.

Μαζύ με την γερμανική εταιρεία που καθαρίζει τα «κατάλοιπα» από τα παπόρια ο Μελισσανίδης αγόρασε και 12 δεξαμενόπλοια γι' αυτή τη μπίζνα. Πέραν από τις μπίζνες σε περισσότερα από 20 λιμάνια σ' όλο τον κόσμο ο δημιουργός της AEGEAN θα σκοράρει success story στο πρωτάθλημα; Δεν μιλάω για την ΑΕΚ, βέβαια.

Να το πούμε απότομα. Όταν μπλέκεται στο ποδόσφαιρο ένας επιχειρηματίας του μεγέθους Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, το τελευταίο που περιμένεις είναι να βρωμίζουν το χώρο προκειμένου να πάρουν ένα κωλοπρωτάθλημα. Από ανθρώπους τόσο οικονομικά ισχυρούς το πρώτο που θέλεις είναι να τσακίσουν τη λαμογιά κι όχι να την ευλογήσουν, και να την οργανώσουν.

Εβδομήντα, αριθμός 70, καράβια έχει ο Μελισσανίδης κι αγόρασε άλλα 12. Ένα απ' αυτά φθάνει και περισσεύει για να μαζέψει τα «κατάλοιπα», όλη τη σκαρταδούρα στο βρώμικο λιμάνι του ποδοσφαρικού πρωταθλήματος και να τη φουντάρει εκεί που ξέρει.

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο χοντρό παιχνίδι σε βάρος του Μαρινάκη