ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΣΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ

πηγή: Intime
 

Αυτό το φάιναλ φωρ που ξεκινάει απόψε στη Μαδρίτη είναι και πολύ... ελληνικό. Γουστάρω. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, ήταν παρών στα τρία Final four τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το φαβορί, η ΤΣ.Σ.ΚΑ. Μόσχας που έχει προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη. Η Φενερμπαξέ με τον «Έλληνα» προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με τη φανέλλα της τον Νίκο Ζήση, πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣ.Σ.ΚΑ.

Και πολύ πολυεθνική η φυλή των επαγγελματιών του μπάσκετ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλοι ανήκουν στο ίδιο κλαμπ, ανεξάρτητα σε ποια ομάδα παίζουν, σήμερα εδώ, αύριο αλλού, με την έννοια ότι γνωρίζονται πολύ και έξω από τις σάλες, αλλά και αναγνωρίζουν την αξία των αντιπάλων τους.

Ελπίζω ότι θα δούμε χορταστικό και θριλερικό μπάσκετ. Και δεν θα φανεί η διαφορά στο μπάτζετ. Ο Ολυμπιακός διαθέτει βέβαια τον κορυφαίο παίκτη του τουρνουά, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά κατεβαίνει με μπασκετμπωλίστες που στη σούμα κοστίζουν 15 εκ. το χρόνο. Η Ρεάλ 25 εκ. και η Φενέρ 30. Η Μπάρτσα με 27 εκ. αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Το πιο υψηλό μπάτζετ έχει η αντίπαλος του Ολυμπιακού, απόψε, 42 εκ. η ΤΣ.Σ.ΚΑ. Δύο φορές την έχει αντιμετωπίσει σε φάιναλ φωρ ο Ολυμπιακός και τις δύο την κέρδισε. Απέφυγε τα μέντιουμ με τη γυάλινη σφαίρα ο Σφαιρόπουλος, ο προπονητής του Ολυμπιακού. Τι τύχη έχει στη Μαδρίτη, ρώτησε μια τσιγγάνα μαυρομάτα.

Θα σου πω ό, τι «βλέπω» είπε στον Σφαιρόπουλο, όμως πρώτα θα μου δώσεις ένα κατοστάρικο. Δεν θα σε παραμυθιάσω, την αλήθεια θα μάθεις. Και του είπε. Ότι χάνεις. Ότι κερδίζεις. Ότι και τα δύο είναι μέσα. Ότι όλα θα κριθούν στη δεύτερη περίοδο. Τράβηξε τη παλάμη του ο κώουτς και μετάνοιωσε που άκουσε την μαυρομάτα. Καλύτερα να πήγαινε σε καφετζού.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια η διαφορά Σαββίδη και Μαρινάκη