ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ «GAME OF THRONES»

 

Τι σημαίνει Γιουβέντους, ξέρεις; Θα έπρεπε. Είναι αυτό που δυσκολεύεσαι να περιγράψεις. Το ατσάλι, το μαντέμι. Το πελεκάς, τίποτα. Το καις και πάλι δεν είναι αρκετό. Το πετάς από το παράθυρο και στέκεται ξανά όρθιο και καμαρωτό.

Η Γιουβέντους είναι μια γηραιά κυρία κι όχι μεγάλη κυρία, όπως λάθος μεταφράζουν πολλοί το βέκια σινιόρα. Μια βιονική κωλόγρια που δεν λέει να ψοφήσει. Δεν το βρίσκεις αλλού αυτό το σκαρί. Είναι σκαρί Ανιέλι, πολύ πιο δυνατό από τα πρώτα φιατάκια που ήταν αρκετά ανθεκτικά στην εποχή τους. Μην γενικεύουμε. Δεν μιλάμε για ιταλικό ποδόσφαιρο. Για ιταλική ομάδα. Μιλάμε για τη Γιουβέντους. Άλλο πράγμα η Γιουβέντους από το λοιπό ιταλικό ποδόσφαιρο.

Εγινε η κλήρωση και η Ρεάλ χαμογέλασε που απέφυγε τη Μπάρτσα και την Μπάγερν. Τώρα μανδάμ έμαθες, ή μάλλον θυμήθηκες, όπως και οι υπόλοιποι κραταιοί του ποδοσφαίρου, πως αν είσαι τυχερός αποφεύγεις τη Γιουβέντους. Δεν είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Δεν μπορεί να κερδίσει τους πάντες. Μπορεί, όμως, να μην χάσει από κανέναν. Μεγάλο προσόν. Διαχρονικό.

Πού ήταν η Ρεάλ στο ματς; Ο τσόγλανος ο Ρονάλντο; Πήρε το πεναλτάκι ο Χάμες από την ατσαλιά του σεσημασμένου Κιελίνι και νόμιζε η Ιρίνα ότι καθάρισε. Η Γιούβε την ισοπέδωσε τη Βασίλισσα στο σπίτι της, στο δεύτερο ημίχρονο. Από βιασύνη στην τελική προσπάθεια δεν κέρδισε το ματς. Στην άμυνα κράτησε για πλάκα. Το 1-1 αδικεί την ομάδα του Αλέγκρι, όπως την κολάκευε ελαφρώς το 2-1 του πρώτου αγώνα.

Στον τελικό όλα είναι ανοικτά. Γουστάρω που θα δω δυο διαφορετικές σχολές κι όχι ένα κλάσικο, το οποίο μπορώ να παρακολουθώ κάθε χρόνο στο ισπανικό πρωτάθλημα ή στο κύπελλο. Αρκετοί μας τα πρήξανε τα παπάρια για Μπάρτσα - Ρεάλ στο Βερολίνο. Σας ορκίζομαι ότι θα συμβεί την ερχόμενη σαιζόν σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Το Γιούβε - Μπάρτσα, όμως, δεν ξέρουμε πότε θα ξαναπροκύψει. Ισως μετά από 50 χρόνια ξανά. Ασε το άλλο. Το ζευγάρωμα του Κιελίνι με τον Σουάρες έχει περισσότερη ίντριγκα και από τους 4 κύκλους του «Game of Thrones» μαζύ.

Διαβάστε ακόμα:

Ολοι ευχαριστημένοι και η Μπάρτσα στον τελικό