ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «SUN»

πηγή: Intime
 

H βρετανική εφημερίδα «The Sun» έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία κάθε μέρα στην Αγγλία. Δεν μιλάμε για κάποιο περίεργο λαϊφστάλικο περιοδικό, ούτε μια περιθωριακή φυλλάδα. Παραμονές του αγώνα με την Άρσεναλ η εν λόγω «Sun» έγραψε κάποια πράγματα με αφορμή τη δίωξη που είχε ασκηθεί στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Το ρεπορτάζ θεωρήθηκε συκοφαντικό από τον Μαρινάκη κι έκανε αγωγή σε βάρος της«Sun». Τι έγινε, τελικά, και για ποιο λόγο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, απέσυρε την αγωγή του, μάλιστα χωρίς η ξένη εφημερίδα να διαψεύσει ή, να ζητήσει συγγνώμην από τον ενάγοντα τον οποίον πράγματι έβλαψε, πράγματι τον δυσφήμησε.

Και λένε κάποιοι ότι ο Μαρινάκης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Ότι έβαλε την ουρά στα σκέλια του. Τέτοια. Ότι, τέλος πάντων, σημαίνει... πολλά που ο χοντρός την έκανε γυριστή. Τι να σημαίνει, ρε; Να σου πω τι έχει συμβεί. Τι μπορεί να έχει συμβεί, μάλλον.

Κατ' αρχήν, για να ξέρουμε τι λέμε. Είσαι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και κάνεις αγωγή εναντίον κάποιου που σε λέει τέτοιον. Αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Και στο δικαστήριο «δικαιώνεσαι». Τι σημαίνει αυτό; Όχι, βέβαια, ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι... αρχηγός.

Υποθετικά μιλάμε. Πάντα. Δεν είσαι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κι έτσι σε αποκαλεί κάποιος. Στρέφεσαι εναντίον του συκοφάντη και αυτός «δικαιώνεται» στο δικαστήριο. Απαλλάσσεται ο συκοφάντης, ενώ το δικαστήριο δεν δέχεται ότι ο ενάγων είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης! Πήρες χαμπάρι; Αυτά συμβαίνουν, έχουν συμβεί στα δικαστήρια.

Επιστροφή στην κόντρα Μαρινάκη-Sun. Έστω ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επέμενε στην αγωγή του. Κίνδυνος! Αποδυτηριάκιας μιλάει. Να «δικαιωνόταν» το βρετανικό φύλο. Ποια θα ήταν, τότε, η θέση του Μαρινάκη;

Σε περίπτωση που απαλλασσόταν η Sun ο Μαρινάκης απειλούνταν να φάει ανταγωγή! Αυτό που σου λέω. Μη μπλέξεις με τα δικαστήρια. Κάνεις μήνυση, έχεις όλα τα δίκαια με το μέρος σου και χάνεις. Ο άλλος, ο «θιγμένος» σου κάνει μήνυση για ψευδή καταμήνυση και σε βάζει από κάτω. Εσένα τον αθώο ο ένοχος, όμως χωρίς δικαστική βούλα.

Ο Μαρινάκης, για να μη ξεχνιόμαστε, έχει(;) ένα δικαστικό νταραβέρι και με γερμανική εφημερίδα που έχει γράψει πολύ πιο χοντρά πράγματα για τις «παραποδοσφαιρικές» δραστηριότητες του προέδρου του Ολυμπιακού. Και σ' αυτήν την περίπτωση θα την κάνει γυριστή;

Τελικά, για να πούμε ποιο είναι το ψητό. Ο Μαρινάκης είναι αυτός που είναι. Τελειώσαμε. Ποιος είναι, δηλαδή; Είπαμε. Αυτός που είναι. Τελειώσαμε. Καμμία απόφαση κανενός δικαστηρίου δεν μπορεί να αλλάξει προς το θετικό ή, προς το χειρώτερο, την εικόνα που έχει ήδη ζωγραφίσει για πάρτη του ο κόσμος.

Αυτό έχει σημασία για ένα πρόσωπο που παίζει μπάλλα δημόσια. Όχι ποιος αληθινά είναι, όσο πως τον βλέπει ο κόσμος. Αυτό δεν αλλάζει. Με τίποτα. Και με καμμία δικαστική απόφαση. Και όλοι συμφωνούν ποια γνώμη έχει η συντριπτική πλειοψηφία απ' όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, μέσα και οι γάβροι, για τον εφοπλιστή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σισε μέσα στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαρινάκη!