ΓΑΜΙΑΔΕΣ, ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΥΣ Η ΑΕΚ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΗΣ

πηγή: Intime
 

Ακούστηκε το όνομα Φουστέρ για την ΑΕΚ. Ποια ΑΕΚ; Όχι, βέβαια, του ερασιτεχνικού και της Β' εθνικής, αλλά την ΑΕΚ που «επιστρέφει». Και το ποδόσφαιρο την χρειάζεται σαν πρωταγωνίστρια. Δεν έχει άλλο ρόλο στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ, εκτός κι αν βρίσκεται σε φάση βαρειάς ασθένειας, οικονομικής, διοικητικής.

Η ΑΕΚ δεν είναι Άρης που ακόμα ψάχνεται μετά το γκρέμισμά του από την σούπερ ληγκ. Ούτε Ηρακλής, που τα κυβικά του δεν είναι αρκετά να ανταγωνιστεί, να διεκδικήσει μια
θέση στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ και «επιστρέφει» με Μελισσανίδη, άρα όλο το στοίχημα θα παιχθεί με το ρόστερ.

Δυο χρόνια εκτός κόλπου στην ΑΕΚ όλα κύλησαν με υγεία και ηρεμία. Οι εξετάσεις θα δοθούν στο νέο πρωτάθλημα. Με ποιους παίκτες; Με καυλιάρηδες. Αυτό είναι το μυστικό
για την ΑΕΚ του 2015. Χρειάζεται ποδοσφαιριστές, είτε πρώτης, είτε δεύτερης γραμμής, παθιασμένους να πηδήξουν. Να ξεσκίσουν.

Θα απογοητεύσει η ΑΕΚ αν δεν κυριαρχεί στα αποδυτήρια ο ενθουσιασμός. Το πάθος. Όχι τόσο για τη νίκη, όσο για το παιχνίδι. Μόνον οι απατεωνίστικες ομάδες κυνηγάνε τη νίκη. Οι αληθινές ομάδες, μικρές ή, μεγάλες βγαίνουν στο γήπεδο να παίξουν τη μπάλλα τους. Κι είναι επόμενο να πιάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Νο1 να ξέρεις ποιους παίκτες έχεις ανάγκη. Να επιλέγεις, δηλαδή, εκείνους που έχουν προσωπικά κίνητρα αλλά και προσαρμοστικότητα σ' αυτά που θα ζητήσει ο προπονητής.
Το έχουμε πει, ότι το σπουδαιότερο, το άπαν σε μια ΠΑΕ είναι να ξέρεις να ψωνίζεις. Να ξέρεις ποιους συγκεκριμένα θέλεις.

Καλοί, πιθανόν όχι και άγιοι, οι πολυφωτογραφημένοι και φιρμάτοι ποδοσφαιριστές. Ανεβάζουν το επίπεδο, προσδίδουν ποιότητα. Μέσα, όμως, στην ενδεκάδα να υπάρχουν και
τα άγρια σκυλιά. Τα πεινασμένα. Έτσι θα ικανοποιηθούν και οι μπανιστάδες. Οι μπανιστηρτζήδες της εξέδρας. Ο κόσμος της ΑΕΚ που ψοφάει για καλή μπάλλα, τεχνική και
χορταστική.

Διαβάστε ακόμα:

Η Τούμπα ευλογήθηκε από τη στάχτη του νεκρού