ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Δεν μ' αρέσει καθόλου αυτή η ιστορία του «τεχνικού διευθυντή» έτσι όπως σέρνεται κάθε μέρα στον ΠΑΟΚ. Το λιγώτερο δείχνει ότι η ΠΑΕ δεν ξέρει τι θέλει, όπως και οι δημοσιογράφοι που γράφουν και ξαναγράφουν, κι αυτή η ιστορία κρατάει εβδομάδες. Τι θα πει «Τεχνικός διευθυντής»;

Μην κολλήσουμε στις λέξεις. Άλλος τον λέει «Τεχνικό σύμβουλο». Ακόμα να σημειώσω ότι ανάλογα με τον μεγαλομέτοχο, ανάλογα με την ομάδα, είναι διαφορετικός ο ρόλος του «τεχνικού διευθυντή» που δεν είναι προπονητής, ούτε προϊστάμενος και υφιστάμενος του προπονητή, ούτε έχει σχέση με τους ποδοσφαιριστές.

Στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για τον τεχνικό διευθυντή λες και θα πάρουν στην ομάδα τον Μωυσή. Έναν μεσία που αφού πάρει τις Εντολές από τον Θεό θα είναι το άλφα και το ωμέγα του ΠΑΟΚ. Η ασχετοσύνη. Ο «τεχνικός διευθυντής» είναι απλά ένα «εργαλείο» του προέδρου της ομάδας, ο οποίος έχει περισσότερο σχέση και συνεργασία μ' αυτόν, όχι με τον προπονητή.

Κι ενώ ακόμα δεν έχουν προσλάβει τεχνικό διευθυντή, και είναι προφανές ότι δενν ξέρουν τι θέλουν και τι θα αναθέσουν συγκεκριμένα στον υποψήφιο τεχνικό διευθυντή, για να δικαιολογήσουν την αέρα πατέρα συνεργασία με τον Πάμπλο Γκαρσία, επί τόπου βάφτισαν προσωρινά «τεχνικό διευθυντή» τον Ουρουγουνό. Ωπα, ρε παιδιά! Πάλι με πειραματισμούς ξεκινάτε.

Ο Γκαρσία είναι ένα όνομα που δεν το ρίχνεις στο χώρο της φθοράς. Οπως έκανε ο συμπολίτης Αρης όταν φώναξε για προπονητή τον Κολοσσό Ολε Σκόμποε. Αυτά τα ονόματα είναι τοτέμ. Τα κρατάς μακριά από κάθε σκοπιμότητα για να κάνεις προσωπικό παιχνίδι. Για να δικαιολογήσεις την ανυπαρξία σου. Που σημαίνει ότι ο Γκαρσία είναι ανάγκη να έχει συγκεκριμένο πόστο που του ταιριάζει. Οχι να του λες πήγαινε σβήσε τη φωτιά στον τρίτον όροφο και κάνε μια βουτιά στο δεύτερο να σώσεις ένα παιδάκι που καίγεται.

Στον ΠΑΟΚ, για να μην ξεχνιόμαστε, το έργο «τεχνικός διευθυντής» παίζει μυθικά, εξωπραγματικά, σταυρολεξικά, μυστήρια, αινιγματικά. Ότι θα 'ρθει ο τεχνικός διευθυντής που θα είναι μάγος, φύλαρχος, που αυτός θα αποφασίζει για όλα, που αυτος θα τα βλέπει όλα, θα τα σχεδιάζει, θα τα κατευθύνει. Σίγουρα κάποιος πρέπει να τους προσγειώσει. Μην περιμένουν να λύσουν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ μ' έναν επαγγελματία.

Διαβάστε ακόμα:

Βάζουν χέρι στον Ιβάν οι Παοκτσήδες δημοσιογράφοι